ابراهیم گنجی مقدم در گفتوگو با ایسنا عدم توجه به مسائل بهداشتی و سلامت نیروهایی که در فراوری آلو کار میکنند را از دیگر مشکلات فراوری این محصول و از دغدغههای صادر کنندگان دانست و اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکاری صحیح از سوی تولید کنندگان و صادر کنندگان و کسانی که در فراوری این محصول فعالیت دارند تولید و صادرات بهتری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان پنجمین تولید کننده آلو در دنیا مطرح است، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار گمرک ایران بیش از ۶۲ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ صادرات الوی تازه و خشک را داشته است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی بیان کرد: برای ارتقاء این جایگاه و حفظ وضعیت موجود، باید چالشهای پیش رو را رفع و برنامههای توسعه باغات بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم با برگزاری نشستهای تخصصی بتوانیم بخشی از مشکلات صادر کنندگان و تولید کنندگان را رفع کنیم، اظهار کرد: از دیگر مشکلات آلو روشهای پوستگیری و دود دهی است.
گنجی مقدم اظهار کرد: چون روش پوستگیری منحصراً با دست انجام میشود صدمات بسیاری به دست افرادی که در حال پوستگیری هستند وارد میشود و از سویی آلودگیهای میکروبی را به همراه دارد.
وی تأکید کرد: برای رفع این مشکل باید روش پوستگیری یا با استفاده از بخار انجام شود و یا در برخی از ارقام که قابل استفاده با پوست هستند بدون پوستگیری آلو را مصرف کنند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: آلو یکی از محصولات مهمی است که در شهرستان زبرخان و در سطح ۳۸۰۰ هکتار کشت میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه فراوری به صورت سنتی و در فضاهای روستاها و شهر انجام میشود از سوی مدیران شهرستان پیشنهاد شده که بارگاههای تولید آلوی خشک در واحدهای باغی طراحی و ایجاد شود.
گنجی مقدم خاطرنشان کرد: بارگاههای تولید آلوی خشک علاوه بر اینکه بهداشت محصول را افزایش میدهد امنیت محصول نیز حفظ میشود، ضمن اینکه انتظار میرود از تسهیلات مکانیزاسیون برای کمک به تولید بهتر آلوی با کیفیت تخصیص یابد.
وی ادامه داد: اخیراً توسط پژوهشگران پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، تحقیقاتی در خصوص این محصول انجام شده و تعدادی از ارقام زودرس، دیررس، باکیفیت و با طمعهای مختلف معرفی شده و تکثیر و توزیع آنها در کشور در دست اقدام است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: چون مصرف آلو در کشور بدون پوست و در سایر کشورها با پوست است برای همین به یک دغدغه و چالش تبدیل شده است.
درخواست میشود موسسه تحقیقات فنی و مهندسی دستگاههای مناسب را برای پوستگیری طراحی کند، از سویی کار فرهنگی بیشتری صورت گیرد تا مصرف الوی با پوست هم جایگزین شود چون ضایعات آن کمتر و فراوری نیز سادهتر است.
انتهای پیام