محمد عیدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بیش از هزار نفر در شهرستان اسفراین دچار حیوانگزیدگی شدند که بیشتر آن مربوط به سگ و گربه بوده است.
وی افزود: ازابتدای سال تاکنون هزار و ۲۰ نفر به واحد هاری بیمارستان مراجعه کرده اند که از این تعداد ۶۰ درصد مربوط به مناطق روستایی بوده است.
عیدی با بیان اینکه بیماری هاری فقط از طریق سگ و گربه منتقل نمی شود و حیوانات اهلی از جمله الاغ، گاو، اسب، گوسفند، بز و حیوانات وحشی اعم از گرگ ، روباه، شغال، کفتار نیز می توانند بیماری هاری را به انسان منتقل کنند، گفت: مهمترین راه های انتقال ویروس هاری از حیوانات به انسان است که برای تمامی مراجعین سه نوبت واکسن هاری تزریق می شود.
وی ادامه داد: حتی اگر به حیوان واکسن هاری تزریق شده باشد، ضروری است که در صورت کوچکترین خراش، گزش و آسیب پوستی در اسرع وقت به مرکز هاری واقع در اورژانس بیمارستان مراجعه کنند.
عیدی تزریق واکسن هاری، واکسیناسیون حیوانات، عدم ارتباط با حیوانات وحشی، شستشوی جراحت و مراجعه به واحد هاری بعد از جراحت توسط حیوانات را مهمترین اقدام در پیشگیری از بیماری هاری برشمرد.
وی بهترین و مهترین اقدام را بعد از هرگونه آسیب و خراش و زخم توسط حیوانات، شست و شوی محل زخم با آب و صابون به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اعلام کرد و افزود: ۲۴ ساعت اول حیوان گزیدگی، زمان طلایی جهت تزریق واکسن است که باید بلافاصله برای درمان و تزریق واکسن مراجعه شود.
انتهای پیام