زهرا نهبندانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از اواسط مردادماه سال جاری، مراجعین مبتلا به شبه آنفلوآنزا در مراکز جامع خدمات سلامت افزایش داشته است.
وی افزود: با توجه به تغییرات دما در صورت عدم رعایت آداب تنفسی و عدم جداسازی افراد دارای علائم بیماری به دلیل تقارن با فصل شروع فعالیتهای مراکز و واحدهای آموزشی، تعداد مبتلایان رو به افزایش خواهد بود.
نهبندانی درخصوص پیشبینی پیک بیماری آنفلوانزا عنوان کرد: پیشبینی پیک آنفلوانزا با توجه به روند موارد ابتلا در سال جاری و سالهای گذشته تقریبا اواخر آبان ماه تا اواسط آذر است.
رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: واکسن آنفلوانزا از اوایل مهرماه برای مادران باردار، بیماران خاص و سایر گروههای هدف به میزان ۲۳ هزار دوز در مراکز بهداشت تحت پوشش دانشگاه توزیع شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین چالش در بیماری آنفلوآنزا عدم رعایت آداب تنفسی و فرهنگ پیشگیری است، در رابطه با تاثیر واکسن آنفلوانزا برای پیشگیری، اظهار کرد: بهترین راه جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در گروههای آسیب پذیر، واکسیناسیون است؛ اثربخشی واکسن آنفلوآنزا بسته به عوامل مختلف مانند سن و سلامت گیرنده واکسن متفاوت است و به طور متوسط حدود ۸۰ درصد تخمین زده میشود.
نهبندانی خاطرنشان کرد: بهترین اقدامات برای پیشگیری از این بیماری رعایت آداب صحیح هنگام عطسه، سرفه و همراه داشتن دستمال در مواقع عطسه و سرفه ، شستشوی مکرر دستها با آب و مایع صابون، استفاده از ماسک در محیطهای شلوغ از جمله مترو و اتوبوس و.... است. همچنین هنگام مشاهده علائم تنفسی در خود یا اطرافیان، تغذیه مناسب در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن و واکسیناسیون گروههای پرخطر میتواند موثر باشد.
وی تأکید کرد: توصیه می شود در صورت مشاهده علائم آنفلوآنزا مخصوصا در دانشآموزان، تا بهبودی کامل از رفتن به مدرسه خودداری کنند.
انتهای پیام