رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان:

نان سبوس دار که از سفره‌ها رفت بیماری‌ها به سراغمان آمد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، فیبر بالا، ویتامین‌های مفید، جلوگیری از جذب قند و ده‌ها خواص ناشناخته ذیگر را از جمله مزایای شگفت‌انگیز سبوس برشمرد و گفت: از زمانی که نان سبوس دار از سفره‌ها رخت بربست انواع بیماری‌ها نظیر فشارخون، قندخون و سرطان‌ها در جامعه زیاد شد.

سعید گلفیروزی صبح سه‌شنبه ۲۴ مهر در همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: چند میلیون انسان در سراسر دنیا به غذای کافی دسترسی نداشته و گرسنه هستند و روز جهانی غذا با هدف توجه جامعه جهانی به این افراد نامگذاری شده اما تا امروز نتوانستند آن طور که شایسته است به رسالت خود در قبال این افراد عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه افراد زیادی کالری کافی می‌گیرند و گرسنه نیستند اما به دلیل عدم کیفیت غذا دچار سوءتغذیه هستند، گفت: افزایش کالری و تحرک کم در یک دهه اخیر موجب بروز کاهش سن مبتلایان به بیماری‌های غیر واگیر نظیر انواع سکته‌ها شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان نان ناسالم را علت بروز بسیاری از بیماری‌ها دانست و افزود: از زمانی که آرد کامل از سبد غذایی ما بیرون رفت انواع بیماری‌ها نظیر  فشارخون، چاقی، دیابت، مشکلات گوارشی و  انواع سرطان در جامعه زیاد شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه فیبر بالا، ویتأمین‌های مفید، جلوگیری از جذب قند و ده‌ها خواص ناشناخته از جمله مزایای شگفت‌انگیز سبوس است، افزود: تولید نان کامل از سال گذشته در استان گلستان کلید زده شد و این اقدام ارزشمند ثمره یک کار دسته جمعی در استان است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه ما نباید تنها به ظاهر غذا توجه کرده و سلامت آن را در اولویت قرار دهیم، اضافه کرد: باید تمام نانواهای استان خواص بی‌نظیر نان کامل و سبوس دار را بر روی یک بنر چاپ کرده و  سر در نانوایی‌ها نصب کنند تا مصرف نان کامل در جامعه فرهنگ‌سازی شود.

گلفیروزی کم تحرکی، چاقی و سموم باقی مانده در محصولات را عامل بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک برشمرد و افزود: تشخیص به هنگام در درمان سرطان بسیار اهمیت دارد و اگر بیماری به موقع تشخیص داده نشود افراد مبتلا کمتر از پنج سال عمر خواهند کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ مهر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403072418612
  • خبرنگار : 50604