توجه به اقلیم خشک و کمبود آب در کشور، تولید زیتون به علت نیاز آبی محدود از جایگاه تغدیهای، سلامت و اقتصادی نیز از توجیه خوبی برخوردار است؛ زیتون و روغن آن از جایگاه تغذیهای خوبی نیز برخوردار است که جلوگیری از بیماریهایی مانند عارضه قلبی عروقی، کاهش فشار خون و خاصیت ضدسرطانی تأییدی بر این ادعاست.
استان زنجان هم به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زیتون کشور، سالانه چند ده هزار تن محصول را روانه بازار میکند.
زرد زیتون، روغنی، شنگه، ماری، چرچنگی (کرچی)، گردگلوله و سیاه زیتون از مهمترین ارقام زیتون در طارم است، زیتون نیز همانند بسیاری از محصولات دیگر برای بهرهبرداری بیشتر نیاز به مراقبتها و برنامهریزیهای خاص خود دارد.
بیشتر باغهای زیتون در طارم به صورت سنتی هستند که ضرورت دارد تا با اصلاح باغهای کم بازده و مکانیزه شدن باغات در جهت بهرهبرداری بیشتر تلاش شود
از مجموع این سطح زیر کشت امسال پیشبینی میشود در حدود ۵۰ هزار تن محصول زیتون برداشت شود که ۳۰ هزار تن از این مقدار بصورت زیتون کنسروی و ۲۰ هزار تن نیز بصورت زیتون روغنی برداشت میشود.
برداشت میوه روغنی از نیمه اول آبان ماه آغاز شده و تا اواسط آذر ماه ادامه دارد. حدود ۹۰۰۰ نفر بهرهبردار زیتون در سطح شهرستان مشغول فعالیت هستند و بیش از ۹۳ هزار و ۷۵۰ نفر روز مشغول برداشت این محصول هستند.
پیشبینی میشود از این میزان زیتون روغنی ۳۶۰۰ تن روغن زیتون استحصال شود که بیش از ۲۵ درصد از سهم تولید روغن زیتون کشور را شامل می شود.
کار استحصال روغن زیتون توسط ۱۷ واحد روغن کشی فعال در سطح شهرستان در حال انجام است.
انتهای پیام