ایران و چین برگزار کردند

«ابرهای بی پایان جاده ابریشم» در تهران

نمایشگاه «ابرهای بی‌پایان جاده ابریشم» با رونمایی از سکه‌های تاریخی و طومار چینی ۵۰۰ ساله افتتاح شد. این نمایشگاه با همکاری «موزه هنرهای کلکسیونی شانگهای» و «کتابخانه موزه ملی ملک» برپا شده است.

به گزارش ایسنا مراسم افتتاحیه نمایشگاه مشترک «موزه هنرهای کلکسیونی شانگهای» و «کتابخانه موزه ملی ملک» با عنوان «ابرهای بی‌پایان جاده ابریشم» شنبه ۲۱ مهرماه در موزه ملی ملک برگزار شد.

نمایشگاه «ابرهای بی‌پایان جاده ابریشم» شامل ۶۵ اثر از جمله مجموعه‌های تاریخی و آثاری از گنجینه موزه ملک است، که در کنار سکه‌های تاریخی و سفرنامه‌ها، طومار چینی ۵۰۰ ساله از یک هنرمند خوشنویس چینی را به نمایش گذاشته شده است.

آثار موزه‌ها گواه ارتباط دیرینه ایران و چین 

امیر خوراکیان، مدیرعامل کتابخانه و ملی موزه ملک در این رونمایی اظهار کرد: کشورهایی با فرهنگ و مظاهر فرهنگی غنی مثل ایران و چین بسیار پرافتخار و مؤثر هستند. چین از نظر ایرانیان کهن دورترین نقطه جهان بود و فرسنگ‌ها راه پر نشیب‌وفراز داشت. پیامبر اسلام (ص) فرمودند علم را بجویید، اگرچه در چین باشد. این راه دشوار مانع ارتباطات ما ایرانیان با چینیان نشده است و چندهزار سال است از این دوستی می‌گذرد.

او ادامه داد: انبوه سرامیک‌ها و ظروفی که به نام چینی معروف شدند در یافته‌های باستان‌شناسی شهرهای ایرانیان موجود و نشانه‌های این تأثیرات متقابل در میراث‌ فرهنگی و ملی دو کشور فراوان است و گواه این ادعا آثار موزه‌ها و نوشته‌های محققان است. کتابخانه و موزه ملی ملک که به همت حاج حسین ملک پایه‌گذاری شد از موزهای شاخص ایران است که تحت مدیریت آستان قدس رضوی اداره می‌شود.

تلاش چین برای ارتباط با کشورهای مسیر جاده ابریشم

هو موچین، مدیر موزه هنرهای کلکسیونی شانگهای نیز با اشاره به اهمیت ارتباطات بین‌المللی دو کشور گفت: موزه شانگهای جزو سردمداران این ارتباطات جهانی است، تلاش داریم با کشورهای مسیر جاده ابریشم ارتباط داشته باشیم، بنابراین از طریق همکاری‌های سفارت با مسئولان ایران توانستیم آثارمان در نمایشگاهی با عنوان «ابرهای بی‌پایان جاده ابریشم» در کتابخانه و موزه ملک را به نمایش بگذاریم تا آثار هنری‌مان معرفی شوند.

او بیان کرد: فکر می‌کنم این اتفاق برای دو کشور و توسعه روابطشان خیلی خوب خواهد بود امیدواریم این نمایشگاه‌ها تأثیر خوبی در ارتباطات دو کشور داشته باشد و بتواند به معرفی بخش‌های ناگفته ارتباطات سالانه جاده ابریشم کمک و آگاهی ما را از این جاده بیشتر کند.

مبادله فرهنگ از طریق این جاده

«ژو جی فنگ»، هنرمند شرکت‌کننده با قدردانی از سفارت جمهوری خلق چین و میراث‌ فرهنگی ایران برای نمایش آثارش، گفت: در این آثار می‌توانید ببینید که بخش‌های مختلف جاده ابریشم که در گذشته‌های دور بودند نمایش‌ داده‌ شده است.

او افزود: برخی شرایط این جاده در این بخش ارائه شده است، هدفم این بود که از طریق این نمایشگاه نشان دهم چطور فرهنگ‌ها از طریق این جاده مبادله داشتند. در جاده ابریشم کهن، بازرگان زیادی می‌آمدند و بخش‌هایی از این فرهنگ را منتقل می‌کردند.

سعدی به چین سفر کرده بود

در ادامه مراسم افتتاحیه «زونیگ پی وو» سفیر چین در ایران نیز سخنرانی کرد.  

او گفت: این نمایشگاه هم یک جشن هنری و هم دستاورد مهمی در تبادلات بین‌المللی است. از همه کسانی که برای برپایی این نمایشگاه تلاش کردند تشکر می‌کنیم. چین و ایران قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان از دیرباز از طریق جاده ابریشم ارتباط داشتند و دو هزار سال پیش فرستاده‌ای که از چین آمده بود از ایران بازدید کرد، سعدی هم از چین بازدید کرد و این مبادلات ارتباطات ما را محکم کرد.

سفیر چین در ایران افزود: از زمان برپایی روابط دیپلماتیک، همکاری‌های دو کشور هم عمیق‌تر شده است. در سفر رئیس‌جمهور چین به ایران، ارتباطات راهبردی این مسیر را تسهیل کرد. نمایشگاه امروز هم شاهد این تعمیق روابط است. این آثار هم فرهنگ جاده ابریشم را نشان داده است و هم هویت فرهنگی دو کشور را نمایش می‌دهد؛ از طریق این آثار می‌توانیم ارتباط نزدیک دو کشور را مشاهده و همسویی تمدن‌ها را در طول زمان احساس کنیم. این اتفاق برای ایجاد تمدن جهانی اثرگذار است.

در ادامه، دو اثر نفیس شامل دیوان کلیات سعدی به نمایندگی از کتابخانه و موزه ملی ملک به زونیگ پی وو ـ سفیر جمهوری خلق چین ـ و گلدانی نفیس از طرف سفیر چین به امیر خوراکیان، مدیرعامل کتابخانه و ملی موزه ملک اهدا شد.

این نمایشگاه با حضور زونگ پی‌وو ـ سفیر چین در ایران ـ، هو موچین ـ رئیس موزه کلکسیونی شانگهای ـ، فر طوسی ـ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ، حجت‌الاسلام سید جلال حسینی ـ رئیس سازمان موزه‌ها، کتابخانه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ـ، محمد خراسانی‌زاده ـ مدیرکل هنرهای تجسمی ـ، هادی میرزایی ـ مدیرکل موزه ـ، نوکنده ـ رئیس موزه ملی ـ، مقدم ـرئیس کاخ‌موزه نیاوران ـ و جمعی دیگر از هنرمندان، مسئولان هنری آستان قدس و مسئولان وزارت امور خارجه با همکاری بنیاد بردبار برگزار شد.

 این نمایشگاه تا ۲۰ آبان‌ ماه ۱۴۰۳، همه‌روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶ برقرار است.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۲۲ مهر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403072217052
  • خبرنگار : 71614