محمدرضا جعفری در گفتوگو با ایسنا به تنظیم سند آمایش و استخراج الگوی توسعه متوازن دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره کرد و افزود: با این ملاحظه که دانشگاهها با توجه به هدف، نقش و مأموریت خود در نسلهای مختلف و بر اساس شرایط محیطی، ناگزیر به تغییر رویکرد هستند، دانشگاه جامع علمی کاربردی همسو باسیاستهای کلان و متناسب با مأموریت ترسیمشده با درک اهمیت آمایش سرزمین، از سال ۱۴۰۰ تنظیم سند آمایش آموزش عالی علمی کاربردی را بهعنوان اولویت اصلی در دستور کار قرار داد، سندی که اجرای آن دستاوردهای حائز اهمیتی را به دنبال داشته است. در حال حاضر این سند متناسب با آمایش سرزمین هر استان تهیه و مبنای پذیرشهای دانشگاه قرار گرفته است.
وی تدوین و تصویب رشتههای جدید در دانشگاه جامع علمی کاربردی را بهعنوان یکی دیگر دستاوردهای این دانشگاه برشمرد و اظهار کرد: ماهیت آموزشهای علمی کاربردی نشأت گرفته از نیازهای بازارکار و حوزههای شغلی است و روزآمدی این نوع از آموزشها همگام با تحولات شغلی بهعنوان یک اصل قلمداد میشود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با اشاره به برنامه تضمین اشتغال دانشگاه جامع علمی کاربردی، اضافه کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی بهعنوان یکی از بازوان اجرایی آموزشهای عالی، همسو با سیاستهای کلی اشتغال ابلاغی سال ۱۴۰۳ مقام معظم رهبری مدظلهالعالی و در جهت تحقق تکالیف تعیینشده در برنامههای توسعه مبنی بر ارتقای سهم آموزشهای مهارتی بهویژه برنامههای ششم و هفتم با تمرکز بر رفع چالش اشتغال جوانان، الگوهای مطلوب آموزشهای شغلی را با استفاده از ظرفیت محیط واقعی کار طراحی کرده تا در تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند بهعنوان مؤلفه انکارناپذیر توسعهی پایدار، سهیم و در اشتغال اثربخش نیز نقشآفرین باشد. با این رویکرد اگرچه طراحی، تدوین و اجرای آموزشهای عالی علمی کاربردی با توجه و نگاه به شغل و بازار کار انجام میشود که نتیجه آن اشتغال قریب به ۷۳ درصد دانشآموختگان این نظام است.
جعفری بیان کرد: طی سه سال اخیر اتفاقات خوبی در این دانشگاه با درک اهمیت کار، مهارتآموزی و کارآفرینی رقم خورده و این نهاد بهعنوان دانشگاه مهارت آفرین، علم را با عمل پیوند زده و در راستای کاهش بیکاری گامهای مهمی برداشته است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این دانشگاه بدون ایجاد بار مالی مازاد برای دولت یادآور شد: تنظیم سند آمایش و الگوی توسعه متوازن در این راستا در دستور کار قرار دارد و مبنای پذیرش دانشجو قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با اشاره به کاهش کدهای رشته محل این دانشگاه از ۳۰۱ به ۲۲۸ مورد افزود: همچنین ۲۳ کدرشته محل جدید امسال اضافه شده که ماهیتهای آموزش علمی نشات گرفته از بازار کار و رشتههای شغلی مدنظر بوده است.
جعفری تصریح کرد: دو مرکز آموزش علمی کاربردی جدید با تضمین ۱۰۰ درصدی اشتغال در لرستان راهاندازی و هرکدام با پنج کد رشته محل ایجاد شدهاند.
وی با بیان اینکه مرکز جدید احیا شده هلالاحمر لرستان نیز با تضمین اشتغال ۷۰ درصد در ۲ کد رشته محل فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: هماکنون ۱۷ مرکز آموزش علمی کاربردی در استان فعال بوده و امسال ظرفیت پذیرش ۷۰۵ نفر با تضمین اشتغال در دانشگاه ایجاد شده است.
انتهای پیام