حسین افشین عصر امروز، ۲۱ مهرماه در نشست با نخبگان علمی و المپیادی و روسا و اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان گیلان، با تاکید بر لزوم حمایت از نخبگان در جهت اشتغالزایی، اظهار کرد: نخبگان به سمت کارآفرینی در قالب راه اندازی شرکت های دانش بنیان بروند.
وی با بیان اینکه نخبگان با راه اندازی شرکت های دانش بنیان برای دیگران کارآفرینی می کنند، افزود: دستگاه های اجرایی نیز نیازمند ظرفیت نخبگان هستند و لذا باید از ظرفیت نخبگان برای حل مسائل استان و کشور بهره ببریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان را ویژه کلیه دانشگاه ها و مراکز علمی اعم از دولتی و آزاد دانست و گفت: هر دانشگاهی که در مسیر شبکه سازی نخبگانی کشور حرکت کند، حمایت می شود.
افشین، نخبگان و جامعه دانشگاهی استان گیلان را دارای ظرفیت های بسیار بالا دانست و عنوان کرد: استان گیلان سهم مهمی در علم و دانش و نخبه پروری کشور دارد.
وی نیروهای نخبه و باهوش را پای کار توسعه استان و کشور دانست و خاطرنشان کرد: وظیفه خود می دانیم که برای ارتقای معیشت نخبگان برنامه ریزی کنیم و بنیاد ملی نخبگان بسته های حمایتی ویژه را برای حمایت از نخبگان با کمک این قشر تدوین می کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر تکریم جایگاه نخبگان، اضافه کرد: نخبگان در جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و باید در همه عرصه ها اثرگذار باشند.
افشین با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ نخبه پروری، نخبه محوری و نخبه گزینی، اضافه کرد: فرهنگ استعدادیابی و نخبه پروری در همه عرصه های علمی و سیاسی و اقتصادی و ورزشی و... جزو اولویت های بنیاد ملی نخبگان است.
هادی حقشناس، استاندار گیلان نیز، با بیان اینکه تمامی بازدیدها و مطالبی که در این جلسه مطرح شد بسیار امیدوارکننده بوده است، اظهار کرد: ما در گیلان با انبوهی از دانش مواجه هستیم که باید از تمامی آنها نهایت بهره را ببریم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به حل معضلات و مشکلات شرکتهای دانشبنیان در گیلان، گفت: نخبگان تمامشدنی نیستند و مولدهای دائمی به شمار می روند که با کارهای تحقیقاتی خود قادرند راههای رفع معضلات استان و کشور را پیدا و مرتفع کنند.
استاندار گیلان، این استان را سرشار از نخبگان در حوزههای مختلف دانست و افزود: گیلان سرشار از نخبگان است که می توانند با تشکیل کارگروه، مشکلات استان را حل کنند و در این خصوص از همه جامعه نخبگانی درخواست یاری دارم.
حقشناس با اشاره به نقش علوم روز دنیا در موفقیت یک جامعه در عرصههای مختلف، بیان کرد: در عصر کنونی ملتهایی موفق خواهند شد که در تمامی دانش و علوم اعم از هوش مصنوعی، ژنتیک و کوانتوم موفق باشند لذا باید در کشور نیز به این مسئله توجه جدی شود.
وی از برگزاری جلسات دورهای با نخبگان گیلانی در تمامی دانشگاههای استان خبر داد و تصریح کرد: بخشی از مسائل و مشکلات نخبگان بدون بروکراسی اداری قابل حل است و این قول را میدهم به صورت فصلی با نخبگان گیلانی در حوزههای مختلف دیدار کنم، زیرا در این صورت به راحتی می توانیم مشکلات گیلان را با استفاده از ظرفیت نخبگان حل کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید صنعت را به شرکتهای دانشبنیان در استان متصل کنیم، افزود: حوزه صنعت در گیلان با غفلتهایی مواجه شده است؛ از این رو در تلاشیم تا صنعت را به شرکتهای دانش بنیان متصل کنیم.
حقشناس با تاکید بر لزوم توجه به توسعه زیرساختهای دانشبنیان در گیلان، گفت: زیرساختهای شرکتهای دانش بنیان را با اقدامات علمی و کارشناسی در پارک علم و فناوری توسعه خواهیم داد.
انتهای پیام