سرپرست جدید محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد معرفی شد

طی مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی سرپرست جدید محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ معرفی شد.

«اسلام جاودان خرد»، مدیرکل سابق محیط‌زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی دوسال اخیر بحرانی ترین ایام محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد را در رابطه با سد آبریز، سد چم شیر، دنا و سد ماندگان داشته ایم.

وی با اشاره به آتش سوزی جنگل‌ها در مناطق حفاظت شده استان افزود: آتش سوزی ها امسال بدلیل مباحث و شرایط سیاسی پیش آمده آمار بالا رفت، ۸۴ درصد کاهش آتش سوزی‌ها را در سال ۱۴۰۲ و در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۰ درصد کاهش یافت.

جاودان خرد با اشاره به تعارضات حیات وحش و مردم در مناطق تحت پوشش محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: این مسایل تخریب زیستگاه را در پی دارد و محیط زیست استان طی مدت اخیر در سطح کشور برتر شد.

مدیرکل سابق محیط‌زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وضعیت موزه تاریخ طبیعی استان تصریح کرد: ساختمان اصلی موزه تاریخ طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد که از سال ۸۶ عملیات اجرایی آن آغاز شد نیمه کاره رها شده است.

جاودان خرد خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی محیط زیست استان نقاط کور در مناطق حفاظت شده بود که این مناطق مجهز به بیسیم دیجیتال شده‌اند.

وی ادامه داد: ایستگاه سنجش آلودگی در استان نداشتیم اما هم اکنون ۴ ایستگاه سنجش آلودگی در استان کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند.

مدیرکل سابق محیط‌زیست استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با همکاری دستگاه قضایی پیک پارسال و امسال ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار سهم آلایندگی شهرستان بهمئی را گرفته‌ایم.

جاودان خرد بیان کرد: طی دو سال اخیر بیش از ۲۰ نیرو در محیط زیست استان و کار گرفته‌ایم که ۸ نفر از این تعداد از محل طرح شهید زین الدین بودند.

«حمید ظهرابی»، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای تنوع زیستی و جانوری منابع آب نفت و گاز گونه‌های آندمیک و ظرفیت منابع انسانی و متخصص و دانشمندانی است که باید قدردان این استان باشیم.

وی افزود: حفظ محیط زیست و توسعه با هم مرتبط هستند و با هم پیش می‌روند،  به توسعه پایدار اعتقاد داریم و جای توسعه اتفاق می‌افتد که مردم از نظر اقتصادی فرهنگی محیط زیستی توسعه یافته، سالم و پویا باشند.

ظهرابی اظهار کرد: در ضوابط استقرار صنایع باید بازنگری شود و ضوابط منطقه‌ای را باید لحاظ کنیم، هیچ خط قرمزی مهمتر از سلامت مردم نیست، فقر بزرگ‌ترین دشمن محیط زیست است و تا وقتی معیشت مردم تامین نباشد و از نظر اجتماعی توسعه یافته نباشند نمی‌توانند برای حفاظت محیط زیست همکاری کنند و مسئولان استان نمی‌توانند در حفظ محیط زیست موفق باشند.

معاون محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای تنوع زیستی و طبیعت است و باید موضوع محیط زیست را اولویت خود قرار دهیم.

عبدال دیانتی، سرپرست اداره کل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: تعیین مرزهای مناطق حفاظت شده استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مشکلات این استان است که انتظار داریم مشکل رفع شود.

وی با اشاره به مدیریت تالاب های استان افزود: یک تالاب ثبت کنوانسیون رامسر شد و دو تا لب دیگر در مراحل پایانی برای ثبت کنوانسیون رامسر هستند البته تالاب «برم الوان» و «تالاب شرنگ درنگ» با مشکلاتی مواجه هستند که انتظار داریم برای رفع این مشکلات کمک و حمایت لازم صورت گیرد.

دیانتی نسب اظهار کرد: امیدواریم پوشش بیمه‌ای در خصوص تعارض حیات وحش با جوامع محلی سایر حیات وحش را نیز شامل شود. 

سرپرست اداره کل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ساختمان موزه تاریخ طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند اعتبار برای تکمیل و بهره‌برداری است. 

دیانتی نسب با اشاره به فعال بودن ۴ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان خاطرنشان کرد: با توجه به مناطق گچساران و بهمئی نیاز به دستگاه سنجش آلودگی در این شهرستان‌ها داریم.

وی ادامه داد: هیئت اندیشه ورز در حوزه محیط زیست تشکیل خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، سرپرست اداره کل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کارخانه بازیافت یاسوج احداث شده اما کامل نیست و نواقصاتی دارد که امیدواریم مشکلات این کارخانه برطرف شوند.

گفتنی است که در پایان این مراسم عبدال دیانتی نسب، سرپرست جدید محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد معرفی و از زحمات دوسال و ۹ ماهه اسلام جاودان خرد -مدیرکل قبلی تجلیل شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403072116212
  • خبرنگار :