سید فتاح حسینی ۲۰ مهر در حاشیه سرکشی از خانوادههای جانباخته معدن معدنجوی طبس، با اشاره به سفر نمایندگان ویژه رهبری و ریاست جمهوری به شهرستان قوچان و دلجویی از خانوادههای جانباختگان این حادثه اظهار کرد: شهرستان قوچان علیرغم فاصله ۶۰۰ کیلومتری که تا طبس دارد ولی تعداد بالای کارکنان قوچانی شاغل در معدن طبس مایه تعجب است.
معاون عمرانی فرمانداری شهرستان قوچان افزود: در حال حاضر حدود ۶۰ نفر از این شهرستان در معدن طبس مشغول به کار هستند و متأسفانه در پی بروز این حادثه ۸ نفر از این عزیزان جانشان را از دست دادند که از این تعداد ۷ نفر در شهرستان قوچان و یک نفر در مشهد به خاک سپرده شدند.
وی بابیان اینکه شاخص بیکاری در شهرستان قوچان بیشتر از میانگین کشوری است، گفت: نرخ بیکاری در این شهرستان ۱۹.۷۲ است در حالی که این رقم در کشور ۱۷.۲ و برای خراسان رضوی عددی معادل ۱۱.۹۲ درصد است.
حسینی تصریح کرد: گرچه وضعیت خراسان رضوی نسبت به کشور خوب است اما وضعیت شهرستان قوچان در شاخص استان و کشوری پایین است.
وی خاطرنشان کرد: تقریباً ۲۰ درصد از افراد جویای کار در این شهرستان مشکل کار دارند و به همین دلیل مجبور به انتخاب این راه دور و شغل سخت شدند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم فرهاد پیرزاد که در سانحه معدن طبس جان باخت، بیان کرد: یکی از کارکنان این معدن رتبه ۱۸۰ کنکور بود ولی به هر دلیلی مجبور شد برای کسب درامد به معدن طبس برود.
معاون عمرانی فرمانداری شهرستان قوچان از بیکاری بهعنوان یکی از معضلات اصلی جامعه در شهرستان قوچان نام برد و تأکید کرد: اصلیترین درامد مردم ما کشاورزی و دامداری است که به دلیل خشکسالیهایی که امروزه درگیر هستیم مردم را دچار مشکلات بسیار زیادی کرده است.
وی اضافه کرد: شهرستان قوچان بالاترین تنش آبی در استان را دارد که باور این موضوع حتی برای کارشناسان در امور آب هم دشوار است.
حسینی با بیان این نکته که یک چاه کشاورزی بهطور مستقیم و غیرمستقیم برای ۲۰۰ نفر کار ایجاد میکند، گفت: از آنجاییکه شهرستان قوچان در حوزه آب به آبهای سطحی به ویژه حوزه آبریز کشف رود و اترک وابسته است، خشکسالی در سالهای اخیر اولین اثرش را روی کسانی که از آبهای سطحی استفاده میکنند گذاشته و باعث شده که وضعیت خانوادهها ضعیف و شکننده شود.
انتهای پیام