به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان امدادونجات؛ بابک محمودی در رابطه با این دوره گفت: دوره به مدت ۷۲ ساعت در شرایط واقعی عملیاتی باحضور مربیان واکنش سریع سازمان امدادونجات برنامههای راهبردی و عملیاتی مرور و تمرینات تخصصی جستوجو و نجات را انجام میدهند.
وی افزود:در این منطقه سامانه پرتابل پاسخگویی اضطراری مرکز فرماندهی عملیات ICP برپا شد که زیر ساخت ارتباطات رادیویی دیجیتال و سامانههای الکترونیکی و ماهواره ای در شرایط واقعی ایجاد شد و تیم های تخصصی مرکز ارتباطات رادیویی جمعیت هلال احمر و EOC این ارتباط را در منطقه با مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امدادونجات و استانها برقرار کردند، این یک کار بسیار ارزشمند عملیاتی بود که تمام امکانات و تجهیزات به صورت پرتابل و مستقل در مناطق صعبالعبور فعال گردید و تیم ها موفق شدند سامانه پاسخگویی اضطراری و همچنین سیستم فرماندهی را با حضور نیروهای عملیاتی در مراکز فرماندهی عملیات اصلی و فرعی فعال کنیم.
وی ادامه: تمامی مربیان آنست که از استانها در این دوره حضور دارند، سگ های تخصصی زنده یاب را در مناطق مختلف طبیعی و صعبالعبور که دارای شرایط خاص و طبیعی است تمرینات جستوجو در شب و اقدام سریع را در هنگام بروز حوادث و بحرانها تمرین کردند و مربیان ارشد سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر کشور که زیر نظر صلیب سرخ کشور آلمان آموزش های لازم را فرا گرفتند تمامی این مربیان و سگ ها را مورد ارزیابی قرار دادند و برنامههای عملیاتی را اجرا کردند.
رئیس سازمان امدادونجات اظهار کرد: تیم های واکنش سریع تجهیزات تخصصی نجات در آوار شامل دستگاه زنده یاب رسکیورادر، تیم های تخصصی امدادونجات در سیلاب شامل قایق های جیمینی، ربات های امدادونجات که از فناوریهای نوین سازمان امدادونجات به شبکه امدادونجات کشور اضافه شده است را تمرینات عملیاتی تخصصی در سیلاب انجام میدهند، و همچنین پمپ هایی که برای تخلیه آب در سیلاب انجام میشود باحضور این تیم ها تمرینات تخصصی انجام میگیرد.
محمودی با اشاره به موارد دیگر این تمرینات بیان کرد:ناوبری، جهتیابی کار با GPS همچنین جهتیابی طبیعی از روی ستارگان و پیمایش شب زیر نظر متخصصین و مربیان ارشد واکنش سریع سازمان امدادونجات در کوهستان که تمرین کردند وبرنامههای عملیاتی در این زمینه را انجام دادند.
وی اضافه کرد: مرور و کار با دستگاههای زنده یاب در شرایط واقعی و همچنین تمرین سرویس و نگهداری تجهیزات تخصصی امدادونجات را که همیشه در وضعیت عملیاتی هستند زیر نظر مربیان تخصصی حوزه لجستیک تمرین کردند.
وی تصریح کرد: کارگاه تمرین تخصصی شامل نجات فنی و امداد کوهستان با برپایی کارگاههای تخصصی توسط مربیان ارشد امدادونجات کوهستان این سازمان در دیوارههای سنگی نصب کارگاه را انجام و با استفاده از وینچ های پرتابل بنزینی ، برقی و همچنین ایجاد کارگاههای طبیعی عملیات دسترسی و انتقال مصدوم را باز آموزی کردند.
محمودی خاطر نشان کرد: در این برنامه سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با دو رویکرد تحت عنوان ارزیابی تجهیزات آماده عملیات و توان تیم های واکنش سریع و مرور تمرینهای عملیاتی که هر لحظه در اوج آمادگی و پاسخگویی باشند یکی از مواردهای مهم این دوره بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به فعالسازی پست فرماندهی ICP افزود: با تجهیز سازمان امدادونجات در کوتاهترین زمان سامانه پاسخگویی اضطراری این سازمان شامل تجهیزات تخصصی ارتباطی و الکترونیکی در تمام نقاط کشور کوتاه ترین زمان مستقر و بدون نیاز به محیط زیرساخت های ارتباطی و الکترونیکی را در مناطق بحران زده و حادثه دیده با مراکز عملیاتی جمعیت هلال احمر و در دستگاههای مختلف برقرار خواهد کرد.
بابک محمودی تصریح کرد: تجهیزات تخصصی ارتباطات رادیویی دیجیتال سامانههای الکترونیکی و همچنین سیستم های ماهوارهای از ویژگیهای مهم سامانه است که ما در استان سمنان این موضوع را عملیاتی کردیم، و در مناطق مختلف کشور در هنگام بروز بحرانها سازمان امدادونجات این سامانه را فعال خواهد کرد.
رئیس سازمان امدادونجات در پایان گفت: طرح ملی سنجش آمادگی و توان عملیاتی تیم های واکنش سریع کشور تداوم دارد که به صورت منطقهای در کلیه مناطق کشور با حضور تیمهای پیشرو، پشتیبان و معین برگزار خواهد شد، این تیم ها به مدت ۷۲ ساعت در شرایط واقعی عملیات را انجام میدهند و در کلیه مناطق کشور و کلانشهرها بر مبنای عرصه خطر پذیری کشور که از برنامههای عملیاتی سازمان امدادونجات است انجام خواهد شد.
انتهای پیام