حجتالاسلام والمسلمین فرهاد عاصمی، امروز چهارشنبه(۱۸ مهر) در جمع خبرنگاران این شهرستان، اظهار کرد: حق دستگاه قضا آنگونه که شایسته است ادا نشده دادگستری محل طرح مشاجرات و منازعات مردم هست و همین موضوع باعث می شود که کارکنان و قضات در شرایط سخت و طاقت فرسایی به مردم خدمت کنند.
وی افزود: حسب اعلام مسئولان دستگاه قضا حجم رسیدگی پرونده ها در ایران توسط قضات ۵ برابر استاندارد جهانی است.
رئیس دادگستری شهرستان مریوان، با اشاره به حجم بالای پرونده های رسیدگی شده در سال های گذشته، بیان کرد: سال گذشته ۱۸هزار و ۹۹۸ پرونده رسیدگی شده و سالجاری هم تاکنون ۲۶هزار پرونده در دادگستری ثبت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عاصمی، تأکید کرد: در مورد جرائم و معضلات، اول باید آسیب شناسی صورت پذیرد، بعد از آن چاره اندیشی شود تا در نهایت حجم پرونده ها کاهشی شود.
وی با تأکید بر نقش فرهنگ در جامعه، خاطرنشان کرد: اولین عامل کارفرهنگی است، هرچقدر کار فرهنگی بیشتر شود حجم ورود پرونده به دستگاه قضایی کمتر می شود.
رییس دادگستری مریوان رسانه را از تأثیر گذارترین ابزارهای تحول در عرصه فرهنگ سازی دانست و افزود: رسانه می تواند با انتشار مطالب آموزنده و نشر صحیح اخبار نقش عظیمی را در حوزه فرهنگی ایفا کند.
وی تشریح کرد: اعتماد مردم بالاترین سرمایه دستگاه قضایی است، هرچند مایه سربلندی ست که اعتمادمردم به دستگاه قضایی بیشتر شده است اما دیدن این حجم پرونده، برای ما ناخوشایند است.
رییس دادگستری مریوان، تصریح کرد: به جهت اعتماد مردم به دستگاه قضایی،مردم به جهت احقاق حق خود علیه ادارت دولتی هم طرح دادخواست و یا شکایت کیفری می کند، دستگاه قضایی پس از انجام تحقیقات لازم، ادارات دولتی را محکوم و به نفع مردم رای صادر کرده، که این نشانه صداقت و اصول درست سیاست های دستگاه قضایی است.
وی افزود: دستگاه قضایی یک دستگاه خدمتگزار است نه گزینشی، به همین خاطر مهم نیست چه شخصی با چه دین، زبان، مذهب و نژادی به دستگاه مراجعه کرده اند.این موارد هیچ دخلی در صدور رأی ندارد و رأی نهایی بدون جانبداری و ملاحظات جانبی و صرفا برپایه اصول اسلامی و قوانین موضوعه صادر می شود.
حجتالاسلام والمسلمین عاصمی بیان کرد: خبرنگاران می توانند با هماهنگی مقام قضایی در جلسات رسیدگی حضور داشته باشند تا از نزدیک شاهد نحوه رسیدگی باشند، که این اقدام شفافیت دستگاه قضا را می رساند.
وی با بیان اینکه پرونده های امنیتی کمتر از یک درصد است، افزود: در بسیاری از موارد رسانه های بیگانه سعی دارند که دستگاه قضایی را یک دستگاه امنیتی جلوه بدهند، اما در واقع چنین نیست.
رییس دادگستری شهرستان مریوان تأکید کرد: بسیاری از جرائم را با فرهنگ سازی می توان کم کرد، به عنوان مثال، مسایل مربوط به جرائم رانندگی با فرهنگ سازی قابل حل هستند و سبب می شود حجم مراجعات به دستگاه قضایی کمتر شود.
وی علت قانون گریزی برخی از آحاد مردم را ضعف دستگاه های فرهنگی در فرهنگ سازی صحیح دانست و بیان کرد: مردم باید بدانند ما براساس حقوق عرفی رای صادر نمیکنیم تا اختیارات قاضی در تعیین مجازات وسیع باشد، بلکه براساس قانون مدون و موضوعی که نمایندگان مجلس تصویب کرده اند، عمل می کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین عاصمی خاطرنشان کرد: وکلا آشنا به قوانین هستند و حضور آنها باعث شفافیت جریان دادرسی و کمک به صدور آراء مناسب می شود، ما معتقدیم قانون بد از بی قانونی بهتر است، اگر خدایی نکرده هرج و مرج پیش بیاید، افراد بزهکار و ناهنجار اخلال در نظم عمومی جامعه ایجاد می کنند و باعث رعب و وحشت خواهند شد و در نتیجه اعتماد مردم از دست خواهد رفت.
رئیس دادگستری مریوان، اظهار کرد: حس بی طرفی دستگاه قضایی باید به مردم انتقال یابد که این وظیفه رسانه هاست، مهم آن است مردم اطمینان داشته باشند اگر شکایتی داشتند، اعتماد داشته باشند که با مراجعه به دستگاه قضایی،به حقشان می رسند.
وی افزود: مریوان شهرستان توریستی _ تجاری است که با سالها مطالبه گری مردم و تلاش مسئولان به دست آمده،ولی با کوچکترین تلاطم و نا امنی تمام پیشرفت ها از دست خواهد رفت.
رییس دادگستری مریوان اظهار کرد: ما ملت مطالبه گری هستیم، اما در نحوه مطالبه گری گاهی اشتباه می کنیم، گاها بعد از رسیدن به مطالبات، خودمان آن را زیر سوال می بریم، مثلاً ما مطالبه داریم مسئولان بومی باشند اما بعد از آن که به مطالبه خود دست یافتیم از همان مسئول حمایت نمیکنیم، باید دید چه مسائلی باعث این رویکرد می شود؟ تمام اینها نیازمند فرهنگ سازی است.
انتهای پیام