فریبرز راشدی در گفت و گو با ایسنا، افزود: حیوانگزیدگی عامل اصلی انتقال بیماری هاری از حیوانات به انسانها می تواند باشد و حیوان هار با گزش انسان بیماری را به فرد انتقال می دهد .
وی گفت: متاسفانه طی چند سال اخیر نگهداری حیوانات چون سگ و گربه در منازل زیاد شده است که این می تواند یکی از عوامل افزایش آمار هاری در زاهدان باشد .
رئیس شبکه بهداشت زاهدان همچنین افزود: با فرهنگ سازی مناسب و گسترش آموزشها در خصوص بیماری هاری می توان از گسترش و افزایش بیماری پیشگیری کرد.
وی بیان کرد: چنانچه میزان آموزش افراد به حدی برسد که شخص با اولین گزیدگی حیوانات به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و دوره کامل واکسن هاری را سپری نماید دیگر به این بیماری مبتلا نخواهد شد.
راشدی همچنین با تاکید بر اینکه در زمان اولیه گاز گرفتگی حیوان محل گزش با آب و صابون شستشو و از بخیه زدن محل زخم توسط افراد جلوگیری شود ،گفت: تمام واکسن های هاری در مراحل مختلف به فرد حیوان گزیده شده تزریق می شود.
وی افزود: به محض تزریق مرحله اول واکسن هاری پیگیری های بعدی توسط همکاران ما با بیمار صورت می گیرد و حتی فرد حیوان گزیده شده در شهرستان دیگری هم در سفر باشد پیگیر تزریق مراحل بعدی واکسن برای بیمار در همان شهرستان خواهیم بود.
راشدی همچنین از شهروندانی که از حیوانات در منازل شان نگهداری می کنند خواست نسبت به تزریق واکسنها به حیواناتشان به مراکز دامپزشکی مراجعه کنند.
انتهای پیام