برنامه‌ریزی سازمان فضایی برای توسعه مطالعات اقلیم فضا و تشعشعات

رئیس سازمان فضایی ایران از تدوین برنامه‌ای برای توسعه مطالعات اقلیم و فضا خبر داد و گفت: این برنامه با مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز فعال در این حوزه اجرایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن سالاریه امروز در نشست تخصصی اقلیم و فضا و پایش فعالیت‌های خورشیدی، موضوع فضایی و تشعشعات را در حوزه فضایی از موضوعات مهم و تا حد زیادی مغفول در کشور دانست و گفت: به واسطه کمبود زیر ساخت‌هایی که وجود دارد، اولویت در سال‌های گذشته بیشتر بر ساخت ماهواره ها و مسائل پیرامون آن متمرکز شد و جز در محافل علمی و تحقیقاتی خاص، در صنعت کمتر به آن پرداخته شده است.

وی افزود: اکنون که صنعت فضایی رشد کرده و پیشرفت‌هایی را کسب کردیم و توانستیم ماهواره‌هایی را در مدار قرار دهیم، آثار تشعشعات را در عملکرد ماهواره‌هایمان بیشتر مشاهده می‌کنیم.

سالاریه تاکید کرد: از این رو اعلام می‌کنیم که این حوزه نیاز به کارهای خاص و مطالعات کاملا عمیق دارد و امیدواریم در سازمان فضایی با همکاری مجموعه‌های وزارت علوم و دانشگاه‌ها و مجموعه‌هایی که در این حوزه فعال هستند، برنامه‌ای را بر اساس منابع مالی که داریم، به طور واقع بینانه‌ای تعریف کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: در این زمینه اولویت‌ها را مشخص خواهیم کرد و دستگاه‌ها و نهادهایی را که می‌توانند به سازمان کمک ویژه‌ای کنند، شناسایی و تعیین اولویت می‌کنیم و بر اساس اولویت‌هایی که داریم و همچنین منابع مالی گام به گام این مسائل را در طراحی‌ها و مطالعات و انواع پروژه‌ها سهم این حوزه را کامل‌تر ببینیم تا آسیب نبینیم و انواع ماهواره‌ها را بتوانیم به صورت عملیاتی استفاده کنیم.

سالاریه اضافه کرد: امروزه برخی موضوعات جدیدتر و آثاری که این مطالعات می‌تواند در مسائل مربوط به زندگی مردم مانند زلزله بگذارد، مطرح شده است و در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در این حوزه کارهای خوبی انجام شده است.

وی تاکید کرد: از این رو باید برنامه منسجمی تدوین شود، بهره‌برداری از این برنامه‌ها هم برای سازمان فضایی و هم آحاد مردم در کشور میسر باشد و اگر در این زمینه گام برنداریم، به طور قطع آن بهره برداری که مد نظر است، با کیفیت لازم اتفاق نخواهد افتاد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403071713614
  • خبرنگار : 30057