ادعای واشنگتن درباره تلاش ایران، روسیه و چین برای «تضعیف دموکراسی» آمریکا

مقامات اطلاعاتی آمریکا ادعا کردند کشورهای خارجی همچون، روسیه، ایران و چین قصد دارند از انتخابات پیش‌رو در ایالات متحده برای تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک در این کشور سوء‌استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده روز دوشنبه مدعی شدند که تلاش‌های خارجی برای تضعیف دموکراسی آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر (۱۵ آبان‌ماه) نیز ادامه خواهد یافت و کارزارهای نفوذ روی زیر سؤال بردن اعتبار نتایج انتخابات پس از بسته شدن رای‌گیری متمرکز شده است.

این مقامات در جدیدترین به‌روز رسانی خود، یک ماه قبل از برگزاری انتخابات گفتند مخالفان بر این باورند که امکان رقابت نزدیک برای ریاست جمهوری و کنترل رقابتی سنا و مجلس نمایندگان فرصت‌هایی را برای تضعیف اعتماد به صحت انتخابات در ایالات متحده فراهم می‌کند.

این مقامات گفتند، نگران آن هستند که دشمنان خارجی نگرانی‌های داخلی را در مورد بی‌نظمی در رأی‌گیری تشدید و همچنین اتهامات خود را مطرح کنند. پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ ادعاهایی در مورد بی‌نظمی در رای‌گیری مطرح کرد و او و حامیانش، ادعاهای مشابهی را نیز پیش از رای‌گیری امسال مطرح کرده‌اند که بسیاری از آنها توسط رسانه‌های دولتی روسیه یا سازمان‌های نزدیک به کاخ کرملین بازتاب یافته است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، دفتر رئیس اطلاعات ملی در به‌روزرسانی درباره تهدیدات انتخاباتی نوشت: جامعه اطلاعاتی انتظار دارد که بازیگران خارجی با زیر سوال بردن اعتبار نتایج انتخابات پس از پایان رای‌گیری به مبارزات خود ادامه دهند. آنها احتمالاً از چنین فرصتی برای استفاده از تاکتیک‌های مشابه در دوره پس از انتخابات برای تضعیف اعتماد به درستی انتخابات، فرآیندهای انتخاباتی و تشدید بیشتر اختلافات بین آمریکایی‌ها استفاده خواهند کرد.

بنابر ادعای این مقامات، روسیه و ایران روی رای‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری متمرکز شده‌اند، هرچند که در طرف‌های مخالف قراردارند؛ روس‌ها از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه و ایرانی‌ها از کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور و نامزد دموکرات این رقابت حمایت می‌کنند و هر ۲ کشور تلاش دارند تا بر انتخابات تاثیر بگذارند.

این مقامات همچنین گفتند که کشورهای دیگری، ازجمله کوبا و چین به همراه روسیه در تلاشند تا بر رقابت‌های کنگره تأثیر بگذارند. آنها گفتند چین قبلاً در ده‌ها رقابت مداخله کرده اما از هیچ یک از طرفین حمایت نکرده است. در عوض، تلاش‌های چین بر تضعیف نامزدهایی متمرکز بوده که به‌ویژه در حمایت از تایوان پر سروصدا بوده‌اند.

این مقامات گفتند که کوبا «تقریباً به‌طور قطع» تلاش‌هایی برای تأثیرگذاری بر نامزدهای خاص را در نظر گرفته است، اما مشخص نکردند که آیا تاکنون عملیاتی در سال جاری صورت گرفته یا خیر.

قانون‌گذاران آمریکایی معتقدند که هفته‌های پایانی منتهی به انتخابات و روزهای پس از رای‌گیری، از سخت‌ترین زمان‌ها خواهد بود، زیرا قدرت‌های خارجی تلاش‌های خود را برای ایجاد مخالفت و تضعیف اعتماد عمومی نسبت به نتیجه افزایش می‌دهند.

مقامات دولتی نیز تاکید دارند که قدرت‌های خارجی متوجه شده‌اند که هک کردن سیستم‌های رای‌گیری و تغییر نتیجه شمارش آرا، به ویژه با توجه به ماهیت رای‌گیری در ایالات متحده بسیار دشوار است، اما حتی اگر نتوانند آرای واقعی را تغییر دهند، می‌توانند پیام‌هایی را منتشر کنند که نشان می‌دهد، روند اخذ رای اشتباه بوده است.

مقامات گفتند که آنها چنین تلاش‌هایی را «هک کردن افکار» نامیدند، به این معنی که حتی وقتی یک دشمن نمی‌تواند رأی را تغییر دهد، می‌تواند روایت‌های نادرستی را منتشر کند که سیستم‌ها هک شده‌اند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1403071713289
  • خبرنگار : 71443