محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان نیازمند برندسازی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پسته و انار از محصولات ویژه استان سیستان و بلوچستان می‌باشند که به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

سعید نارویی در گفت و گو با ایسنا، افزود: ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل می دهد که حدود ۲هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.

وی تصریح کرد: انار سنگان تولید باغات سیستان و بلوچستان به دلیل درشتی میوه و مقاوم به آفتاب سوختگی ، شهرت خاصی دارد و از دیگر ارقام عمده انار کشت شده در استان ملس ساوه ، شیرین شهوار ، بی هسته ، گلابی ، شیشه کپ فردوس و رباب نیریز و کیانی می توان نام برد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در رابطه با آغاز برداشت پسته استان نیزگفت: بیش از ۱۱ هزار هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد که ۹ هزار و ۷۰۰هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.

وی احمد اقایی، اکبری، اوحدی، کله قوچی، فندوقی و بادامی را عمده ارقام پسته در استان سیستان و بلوچستان برشمرد.

نارویی با بیان اینکه از هر هکتار سطح باغات پسته استان به طور متوسط یک تن و ۵۰ کیلوگرم محصول پسته خشک برداشت می شود، گفت: تا پایان مهرماه بیش از ۱۰هزارتن محصول پسته خشک برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی در پایان افزود: سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیت ترین انار و پسته یکی از مهم ترین قطب های تولید این محصولات در کشور است و خوشبختانه روند توسعه این باغات در استان ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم برند سازی، محصولات کشاورزی این استان به نام استان های دیگر معمولا به فروش می رود که نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای برندسازی به نام خود استان هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403071713033
  • خبرنگار : 51000