هوشنگ نورمحمدی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغبر ۸۳ هزار نفر، جمعیت عشایری را در استان تشکیل میدهند.
این مسئول اضافه کرد: از تعداد خانوار عشایری استان ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر کوچرو هستند که هر ساله در فصول گرم و سرد کوچ میکنند.
نورمحمدی نقش عشایر در اقتصاد و تولید مواد غذایی را مهم برشمرد و با بیان اینکه عشایر با زحمت و تلاشهای بسیار زیاد، تولیدات بسیار خوبی دارند بهطوری که این تولیدات نقش مهمی در امنیت غذایی و اقتصاد کشور دارد، گفت: عشایر با تولید صنایعدستی نقش خود را در حوزه فرهنگ ایفا و در تولید محصولات صنایعدستی انواعی از قالی، قالیچه، گلیم، جاجیم، خورجین، حصیر و جوراب را تولید میکنند.
وی ادامه داد: عشایر لرستان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند که سالانه با تولید ۱۲ هزار گوشت قرمز، ۲۵ درصد پروتئین مورد نیاز استان را تامین میکنند.
مدیرکل امور عشایری لرستان یادآور شد: ۲۹ هزار تن انواع محصولات لبنی، ۱۷ تُن روغن حیوانی و یک هزار و ۲۳ تُن پشم از دیگر تولیدات جامعه عشایری در استان است.
نورمحمدی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی و باغی سالانه ۱۵۰ تُن عسل مرغوب و ۸ هزار تُن میوه توسط عشایر استان تولید میشود.
او با بیان اینکه هرساله تلاش میشود تا با رفع مسائل و مشکلات عشایر بتوانیم کمک کنیم تا تولیدات آنان افزایش یابد، گفت: نیمی از صنایعدستی استان توسط عشایر تولید میشود.
وی افزود: عشایر با استفاده از پشمی که در اختیار دارند انواعی از صنایعدستی بسیار زیبا را تولید میکنند که به دلیل کیفیت، نوع و طرحی که در این تولیدات وجود دارد برای فروش این محصولات مشکلی ندارند.
مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: سالجاری ۱۷ هزار تُن علوفه دامی در راستای اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در بین عشایر لرستان توزیع شده است.
نورمحمدی افزود: علاوه بر این نیز ۷۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در بین عشایر استان توزیع شده تا بتوانند برق مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.
انتهای پیام