«یاسم خانمحمدیان» در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: هرساله اوایل مهرماه تا اواسط آبانماه کوچ پاییزه خانوارهای عشایری استان از ییلاق به مناطق قشلاقی انجام میشود.
وی ورود زود هنگام و خروج دیرهنگام دام، چرای مفرط، حضور دام مازاد، خشکسالی، فرسایش خاک و سیلاب را از مهمترین دلایل تخریب مراتع عنوان کرد و گفت: با استفاده صحیح از مراتع به خصوص جلوگیری از ورود زودهنگام دام در مراتع و جلوگیری از ورود دام مازاد می توان از تخریب بیشتر مراتع جلوگیری کرد.
مدیرکل منابع طبیعی استان افزود: مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان اقدام حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع مطرح است و یکی از سیاستهای راهبردی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به شمار میرود لذا با هدف حفظ پوشش گیاهی و منابع آب و خاک و فراهم شدن بستری مناسب برای تجدید حیات گیاهان مرتعی و جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصههای طبیعی اجرای پروژه مدیریت چرا، از اهمیت ویژهای برخوردار است که طی سالهای اخیر در استان به جدیت دنبال و اجرا میشود.
وی بیان کرد: با توجه بهفرا رسیدن فصل چرا در مراتع قشلاقی از همه دامداران و بهرهبرداران درخواست میشود از ورود زودهنگام دام و همچنین دام مازاد بر ظرفیت پیشبینی شده در پروانه چرا تمدید شده یا مندرج در طرحها مرتعداری، به این مراتع خودداری کنند.
انتهای پیام