علیمحمد نمازی در گفتوگو با ایسنا، درباره لزوم ارتقای قدرت بازدارندگی کشور، اظهار کرد: بازدارندگی در مقابل خطر یا تهدید و برای دفع آن است. بازدارندگی بخشی از کارکرد حکومتهاست. بیشتر نقش حکومتها، نقش ایجابی است و بازدارندگی یا دور کردن خطر هم بخش دیگری از وظایف حکومتهاست. ما الان یک دشمن قسمخوره به نام اسرائیل داریم و آمریکا و حتی اروپا هم دشمن بالقوه ما هستند، بنابراین باید دنبال افزایش قدرت کشور و بازدارندگی باشیم.
وی ادامه داد: بازدارندگی دو بخش دیپلماسی و نظامی دارد. در بخش دیپلماسی باید با به کارگیری سیاست خارجی فعال، مستدل، منطقی و کارآمد از ایجاد اجماع علیه خود در صحنه بینالمللی جلوگیری کرده و مخالفان و دشمنان را متقاعد کنیم که سیاستهای آنها در قبال کشور اشتباه است. به موازات به کارگیری دیپلماسی، باید قدرت نظامی کشور را هم ارتقاء داده و بهروز کنیم چون ما دشمنانی داریم که به دیپلماسی و قواعد بینالمللی اعتقادی ندارند و فقط حرف زور را میفهمند. باید برای ارتقای توان نظامی از تکنولوژی روز دنیا بهره ببریم و تسلیحاتی که تولید کرده یا میخریم باید بهروز باشند تا توان ایجاد بازدارندگی را داشته باشند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: رضایت ملت هم یک عامل مهم برای ایجاد بازدارندگی است. همانطور که ما از شرایط سایر کشورها مطلعیم، دشمن هم از شرایط داخلی کشو ما خبر دارد. اگر مردم در صحنه و راضی باشند، از سیاست خارجی کشور حمایت میکنند و دشمن هم متوجه این عامل بازدارنده هست، بنابراین باید تلاش کرد که رضایت، موافقت، همراهی و حمایت مردم از سیاستهای نظام و کشور افزایش یابد.
نمازی در پایان خاطرنشان کرد: میتوان با انجام یک نظرسنجی، مهمترین خواستهها و نارضایتیهای مردم را درک کرد. به نظر من اولویت اول کشور کاهش مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است. افزایش ضریب امنیت داخلی، حل مشکل مسکن، بهبود کیفیت زندگی، ارتقای امکانات آموزشی و بهداشت و درمان، اصلاح بوروکراسی ناکارآمد و آزادیهای سیاسی و اجتماعی نیز از سایر مطالبات مردم است. اگر این مطالبات محقق شود، رضایت مردم هم افزایش یافته و در کنار دیپلماسی و توان نظامی، عامل بازدارنده دیگر در برابر دشمن خواهد شد.
انتهای پیام