بهزاد برازاده امروز در بازدید از پروژه انتقال آب در شهرستان ساری در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به تلاش برای تامین آب پایدار مردم مرکز استان اظهار کرد: عملیات اجرایی خط انتقالی به طول ۱۰ هزار متر در منطقه شهبند ساری به منظور رفع کمبود آب اهالی این منطقه و جاده خزرآباد با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال در حال انجام است که تاکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
وی افزود: با تکمیل این پروژه آبرسانی و وارد مدار شدن آن، مشکل کمبود و افت فشار آب ۱۰ هزار نفر از مردم منطقه برطرف خواهد شد.
برارزاده با بیان اینکه در مازندران مناطقی وجود دارد که دچار کمبود آب هستند، یاداور شد: این مناطق شناسایی و راهکارهای رفع این کمبود به صورت کتابچه تنش آبی تدوین شد که بر اساس آن برنامههای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بسیاری از روستاها زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب مازندران قرار گرفتند، گفت: با توجه به منابع آبی موجود در این روستاها، طرحهای آبرسانی با هدف دسترسی ساکنان به آب آشامیدنی سالم و پایدار درحال اجراست.
نیاز آبی مازندران بیش از ۱۵ هزار لیتر در ثانیه است و در حال حاضر در این خطه شمالی کشور بیش از ۱۳ هزار لیتر در ثانیه آب تولید و استحصال میشود.
سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری ۲۰۰ و در مناطق روستایی نیز ۱۷۱ لیتر است و از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین میشود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپها مواجه میشویم که این چالش نشان میدهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
انتهای پیام