به گزارش ایسنا به نقل از امور اطلاع رسانی و ارتباطات سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، متن این پیام به شرح زیر است:
«بسم اللّه الرحمن الرحیم
سینما با ظرافتها و ظرفیتهای گوناگون و متعدد خود، هنری پویا، جذاب و شناخته شده است که تمامی سطوح سنی و فرهنگی را با هر قشر و از هر سلیقهای در دایرۀ علاقه مندان خاص و عام خود قرار میدهد.
بیتردید در این دامنه در حوزۀ سینمای دوست داشتنی کودک و نوجوان، که به حتم مرزهای جغرافیایی در سطوح بین المللی را بیش از پیش در بر خواهد گرفت، برگزاری رویدادها و جشنوارههای سینمایی به ویژه در قامت جهانی میتواند ضمن حفظ و اشاعۀ این هنر رسانۀ برگرفته از شأن و ذوق و دانش سینماگران ایرانی، کودکان و نوجوانان این سرزمین کهن و لبریز از هنر را در گونههای گوناگونش پیشرفت و ارتقایی افزون ببخشد و در این میان با توجه به استعداد، شوق و کنجکاوی کودکان و نوجوانان که از مهمترین و جدیترین مخاطبان و تماشاگران آیندهساز کشور عزیزمان ایران به شمار میآیند، برگزاری جشنوارۀ بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان سهم شایانی داشته و دارد؛ جشنوارهای جهانی که نقش آفرینی مطلوب آن در جایگاه درست و مطبوعش ازدیاد دایرۀ عشاق سینما، القای امید، ارتقای آگاهی و فزونی تربیت و پرورش را به دنبال خواهد داشت.
یکی از نکات مهم و کتمان ناپذیر مناسبات میان کودک و نوجوان با سینما و سینماگر، الگوبرداری ایشان از هنرمندان عرصۀ هنر هفتم و به ویژه بازیگران در نظر گرفته می شود؛ جایی که آوردههای سینما در هر سبک و به هر شیوهای، ضمن درنوردیدن گسترۀ مرزی و جغرافیایی بی شمار، ذهن و باورهای آدمی به ویژه در سنین نونهالی را در بر میگیرد.
اکنون در چهل و پنج سالگی انقلاب اسلامی جشنوارۀ بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان ایران، سی و ششمین دورۀ خود را پشت سر میگذارد تا همچنان پرنشاط و شادابتر از همیشه، پروانهها را به گرد شمع امیدآفرین خود ببیند؛ پرتویی که انجمن افروز سینما و سینماگر و سینمادوست است تا ایفاگر فرهنگیترین نقش هنر، سینما و پردۀ عریض نقرهای این رسانۀ اثرگذار و همهگیر باشد.
همچنین بایستی توجه داشت که سینما محصور در فرم، تکنیک و ساختار نبوده و نیست بلکه وظیفه دارد طعم صلح و عدالت را در ایران اسلامی و جهان انسانی یادآور شود، به گونهای که از یکسو محرومترین کودکان و نوجوانان ایرانی را در این رؤیای دست نیافتنی حاضر نموده و مشارکت دهد و از سوی دیگر بتواند همدلی و همدردی خویش را با کودکان مظلوم غزه و لبنان بازنمایی کند.
و در پایان ضمن تقدیر صمیمانه از دستاندرکاران و برگزارکنندگان این رویداد بین المللی مراتب سوگ عمیق جامعۀ فرهنگی، هنری و سینمایی ایران را در شهادت مجاهد والامقام و پرچمدار مقاومت منطقه، شهید سید حسن نصرالله و فرمانده مخلص و پاکباز ایران و امت اسلامی سردار عباس نیلفروشان ابراز میدارم. بی شک راه ایشان، زنده خواهد ماند و با گام هایی استوارتر و با شتاب افزونتر، از سوی مبارزان جهاد و مقاومت تداوم خواهد یافت.
ان موعدهم الصبح الیس الصبح بقریب.»
سیدعباس صالحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
پیام مجید زینالعابدین دبیر سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در نخستین روز این رویداد، منتشر شد.
به گزارش امور اطلاع رسانی و ارتباطات سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، متن این پیام به شرح زیر است:
سینمای کودک و نوجوان، جلوهای از درخشش اندیشه چند نسل ستارگان فرهنگ و هنر در سپهر سینمای ایران است. نامهای پرآوازه و بلندی که یا با سینمای کودک و نوجوان آغاز کردند، یا به آن تأسی جستند. سینمای کودک و نوجوان سینمای عشق، تعلیم و پرورش است. جایی که پرده جادویی سینما، سفر خیالانگیز فرزندان این سرزمین را به سوی قلههای پیشرفت و موفقیت سوق میدهد و آرزوهای کودکانه را با آرمانخواهی آنان به پرواز درمیآورد.
جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان پل اتصال کودک درونِ فیلمسازان بزرگسال با آرمانشهر آرزوهای بچههاست؛ جایی که دو جهان زیست متفاوت را در شهر قصهها به یکدیگر پیوند میدهد. قصه خیالی همه کودکان و نوجوانان دنیا در این سینما سرشار از رنگهاست، اما قصه کودکان غزه و لبنان در این سینما، قصهای سرخ و تراژیک است. در فاصله دو جشنواره سال گذشته تا امسال، بچههای همه دنیا با صدای لالایی مادرانه در سرزمین رویاهایشان آرامش دارند، اما کودکان غزه با غرش دهشتناک بمبها، به جای پرواز در سرزمین خیالها، از میان خرابههای سرزمین مادری خود به آسمان پر میکشند. بچههای فلسطین و لبنان به جای تماشای فیلم و لذت سینما، تصویر کلوزآپ غمهایشان قاب دوربینهای خبری دنیاست. جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان امسال با بخش ویژه کودکان غزه، به یاد آنهاست. امیدوارم بهزودی اثری از وحشت و ترس و آلام جنایت روی دوش این کودکان معصوم نباشد و جهان برایشان آکنده از زیباییها باشد. کودکان غزه هم به فردای آرام و زیبا امیدوارند.
سینمای کودک و نوجوان در یک سال گذشته در تولید و اکران، حرکتی رو به رشد را پیشِ روی خود داشته و حضور چند میلیونی خانوادهها و مخاطبان برای دیدن فیلمهای کودک و نوجوانِ اکرانشده در سینماهای کشور، نوید پویایی این سینما را به شرط تولیدات باکیفیت داده است. جشنواره سیوششم فرصتی جدید برای نمایش خلاقیتها و نمایانگر نگاه نو به این سینماست. جشنوارهای که غایت آن نه بر رقابت محض، که بر تعالی و حمایت از سینمای کودک و نوجوان بنا نهاده شده است.
از همدلی و همراهی اعضای ستاد جشنواره در تهران و اصفهان، هنرمندان و سینماگران شریف، هیئتهای محترم داوران و همه عزیزانی که پروانههای جشنواره با همت بلند آنان در شهر زندگی به پرواز آمدند، صمیمانه قدردانی و سپاسگزاری میکنم.
مجید زینالعابدین
دبیر جشنواره»
انتهای پیام