به گزارش ایسنا، علی جاویدانه امروز در برنامه افتتاحیه هفته جهانی فضا با اشاره به اقدامات سازمان نقشهبرداری در ۷ سال اخیر، گفت: تهیه آرشیو غنی از دادههای مکانی از دهه ۳۰ شمسی و تهیه استانداردها و دستورالعملهای این حوزه از جمله اقدامات ما در حوزه تولید دادههای اطلاعات مکانی است.
وی با اشاره به تهیه نقشههای مختلف در حوزههای مختلف، اظهار کرد: تهیه نقشه جامع نرخ فرونشست کشور با بهرهگیری از پردازش تصویر ماهواره سنتینل ۱ از دیگر اقدامات ما است و این نقشهها مبنای بسیاری از تصمیمگیریها شده است.
جاویدانه از تهیه نقشه فرونشست زمین به تفکیک استانها خبر داد و یادآور شد: با استفاده از تصاویر ماهوارهای نقشه پایش ریزگرد را در سال ۱۴۰۱ تهیه کردیم و در کنار آن اقدام به تهیه نقشه گاز متان شده است.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور، تهیه نقشه سیلاب را از دیگر برنامههای اجرایی این سازمان نام برد و ادامه داد: بر اساس درخواست کشور تاجیکستان برآورد مساحت یخچالهای طبیعی دو ایالت این کشور تهیه شد و در کنار آن اقدام به پایش آب پشت سد کجکی و کمال خان افغانستان در خصوص موضوع حق آبه رود هیرمند با استفاده از تصاویر ماهوارهای صحت سنجی کردیم.
جاویدانه زیر ساختهای داده مکانی را دادههای ارزشمندی در حوزه نقشهبرداری دانست و راهکار توسعه آن را SID عنوان کرد و افزود: این زیر ساخت به عنوان داشبورد مدیریتی برای تصمیمگیری است که هماکنون توسعه یافته و اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه، ۲۰ سامانه در حوزههای آب و اطلاعات مکانی اراضی کشاورزی و غیره با استفاده از تصاویر ماهوارهای تاکید دارد که باید با هماهنگی وزارت ارتباطات صورت گیرد و انتظار داریم که به سامانههای اطلاعات مکانی به طور مضاعف توجه شود تا شاهد توسعه سامانههای متعدد که بعضا در این حوزه غیرکابردی هستند، نباشیم.
انتهای پیام