چین می‌خواهد در فضا گورخرماهی پرورش دهد!

چهار گورخرماهی بخشی از اولین پروژه تحقیقاتی اکولوژیکی آبزیان در مدار چین هستند و چین قصد دارد این ماهی‌ها را در ایستگاه فضایی خود پرورش دهد.

به گزارش ایسنا، چهار گورخرماهی همراه با فضانوردان  یه گوانگفو(Ye Guangfu)، لی کنگ(Li Cong) و لی گوانگسو(Li Guangsu) در روز ۲۶ آوریل با فضاپیمای شنژو۱۸(Shenzhou ۱۸) به ایستگاه فضایی تیانگونگ(Tiangong) رسیدند.

به نقل از اسپیس، این ماهی‌ها در مخزنی زندگی می‌کند که یک اکوسیستم کوچک‌سازی شده را تشکیل می‌دهد. به گفته تلویزیون مرکزی چین(CCTV)، در این اکوسیستم از یک گیاه استفاده شده است که فتوسنتز را انجام می‌دهند تا حیات ماهی‌ها را حفظ کنند.

دانشمندان این آزمایش را برای بررسی چگونگی تأثیر محیط فضا بر رشد آنها و تعادل کلی سیستم طراحی کردند. پیش از این، مشاهده شده بود که این ماهی‌ها به دلیل ریزگرانش، کارهای عجیبی مانند رفتار جهت دار غیرمعمول و شنای معکوس انجام می‌دهند.

دانشمندان ابراز امیدواری کرده‌اند که این ماهی‌ها ممکن است تخم‌گذاری کنند. اگر این کار را انجام دهند، فضانوردان تیانگونگ می‌توانند رشد هر ماهی جدیدی را از نزدیک دنبال کنند، زیرا جنین گورخرماهی شفاف است و خارج از رحم رشد می‌کند. اگرچه اگر این اتفاق بیفتد، شاهد اولین مورد پرورش ماهی در فضا نخواهیم بود، زیرا ماهی مداکا در یک ماموریت شاتل فضایی در سال ۱۹۹۴ جفت‌گیری کرد.

این آزمایش اولین پروژه تحقیقاتی اکولوژیکی آبزیان در مدار توسط چین است که با همکاری موسسه هیدروبیولوژی و موسسه فیزیک فنی شانگهای آکادمی علوم چین انجام می‌شود.

هدف این پروژه ایجاد پیشرفتی در زمینه پرورش مهره‌داران در فضا است. این آزمایش ممکن است چالش‌های حفظ سیستم‌های پشتیبانی حیات را برای ماموریت‌های فضایی طولانی مدت نمایان کند.

سه فضانورد شنژو ۱۸ ممکن است ظرف یک ماه آینده به زمین بازگردند، زیرا ماموریت مداری شش ماهه آنها به پایان می‌رسد. با این حال، آژانس پروازهای فضایی انسانی چین هنوز تاریخی برای پرتاب ماموریت جدید شنژو ۱۹ و پس از آن بازگشت شنژو ۱۸ اعلام نکرده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ مهر ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403071410510
  • خبرنگار : 71654