با گسترش دانشگاهها و فراهم شدن امکان تحصیل برای اکثر افراد، شمار تحصیل کردهها نیز افزایش یافته اما در اکثر خانوادهها کم و بیش حداقل یک یا چند تحصیلکرده را سراغ داریم که بهدنبال کار هستند.
کارشناسان اقتصادی معتقدند راه برون رفت از بیکاری حفظ شغل و اشتغالزایی است که لازمه تحقق این دو مولفه علاوه بر گسترش آموزشهای مهارتی، توجه به ظرفیتهای هر منطقه، حمایت از کارافرینی و کسب و کارهای کوچک و... است.
آذربایجان غربی استانی در شمالغرب کشور دارای ظرفیتهای معدنی همچون طلا و سنگهای تزیینی، آثار و بناهای تاریخی دارای ثبت جهانی، اراضی کشاورزی فراوان و صنعت رو به رشد از استانهایی است که با رویکرد جدید اقتصادی توانسته در رتبه سوم کاهش نرخ بیکاری قرار گیرد.
آذربایجانغربی، رتبه سوم کاهش نرخ بیکاری
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجانغربی گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده مرکز آمار ایران آذربایجانغربی در بهار ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۵.۷ درصد در رتبه سوم کاهش نرخ بیکاری قرار گرفته است.
حسین سپهری افزود: آذربایجان غربی در بهار ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۵.۷ درصد در رتبه سوم کاهش نرخ بیکاری قرار گرفته است که این نرخ نسبت به دوره مشابه سال گذشته یک درصد کاهش و نسبت به بهار ۱۴۰۰، (۱۰.۲) به میزان ۴.۵ درصد کاهش داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانغربی افزود: بهطورکلی نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۰، ۱۲.۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۶.۷ درصد کاهش یافته که نشاندهنده کاهش ۵.۷ درصد در طی دو سال است.
سپهری ادامه داد: در مقایسه با کشور با نرخ ۸.۱ درصد، نرخ بیکاری استان با ۶.۷ درصد، به میزان ۱.۴ درصد کمتر از میانگین کشور است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش نرخ بیکاری استان در اثر احیاء واحدهای نیمه فعال و راکد تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی و توسعه مشاغل خانگی و اشتغالزایی روستایی، فعال نمودن پروژههای عمرانی، استفاده از منابع تبصره ۱۸، ۱۶ و ... در استان بوده که تأثیرات مثبتی را در روند کاهش نرخ بیکاری استان گذاشته است.
رشد ۴۴ درصدی اشتغال در صنعت آذربایجانغربی
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از اشتغال یک هزار و ۹۱۸ نفر در صنعت استان در پنجماهه نخست سال جاری خبر داد.
صابر پرنیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از اشتغال یک هزار و ۹۱۸ نفر در صنعت استان در پنجماهه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: در اشتغال ثبت شده در سامانه رصد شاهد رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته هستیم.
وی گفت: طی پنج ماه گذشته در حوزه صنعتی استان ۹۹ فقره پروانه بهرهبرداری برای واحدهای صنعتی جدید صادر شد که برای بهرهبرداری از این واحدهای صنعتی بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است که با ورود این واحدها به چرخه تولید زمینه اشتغال مستقیم برای ۵هزار و ۴۲۰ نفر در استان فراهم شد که در مقایسه این میزان اشتغال با مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد ۱۰ درصد رشد هستیم.
پرنیان خاطرنشان کرد: در پنجماه گذشته ۳۷۹ فقره جواز تأسیس برای احداث واحدهای صنعتی تولیدی جدید در استان صادر شده است که پیشبینی میشود برای تکمیل و راهاندازی این واحدها بیش از ۱۶۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شود، همچنین پیشبینی میشود با بهرهبرداری از این واحدها زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۱هزار و ۵۱۹ نفر فراهم شود.
سرپرست اداره کل صمت آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰ واحد صنعتی تولیدی در استان مشغول به فعالیت میباشند که برای فعالسازی این واحدها در استان بیش از ۱۶۴ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است و با بهرهبرداری از این واحدها زمینه اشتغال مستقیم برای ۶۱ هزار و ۴۰۵ نفر فراهم شده است.
پرنیان تأکید کرد: در حال حاضر برای اجرای طرحهای صنعتی تولیدی در استان ۲ هزار و ۷۴۸ فقره جواز تأسیس با پیشبینی سرمایهگذاری بیش از یک میلیون و ۲۲۹ هزار میلیارد ریال صادر شده است که با به بهرهبرداری رسیدن این طرحهای صنعتی پیشبینی میشود برای بیش از ۷۷ هزار نفر زمینه اشتغال مستقیم ایجاد شود.
وی با اشاره به برگزاری ۵۳ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در پنجماهه نخست سال جاری در قالب ۲۰ بازدید یکشنبههای تولید و جلسات مختلف کارشناسی و جلسات تسهیل با حضور مدیران دستگاههای اجرایی که منجربه ۳۷۹ مصوبه شده است، عنوان کرد: در پنج ماهه نخست سال جاری جهت افزایش تولید برای ۱۳ واحد تولیدی به میزان یک هزار و ۸۵۰ میلیاردریال تسهیلات سرمایه در گردش و همچنین جهت تکمیل طرحهای نیمهتمام برای ۳۲ واحد صنعتی بهمیزان یک هزار و ۵۱۵ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه ثابت تخصیص داده شده است.
پرنیان با اشاره به عزم جدی دولت برای احیای واحدهای راکد گفت: در پنج ماهه نخست سال ۸ واحد صنعتی احیا و به چرخه تولید بازگشتند که با شروع به کار مجدد این واحدها برای ۱۴۷ نفر اشتغال ایجاد شده است.
سرمایه گذاری بیش از ۹ هزار میلیارد ریالی در معادن آذربایجانغربی
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی اظهار کرد: طی پنج ماهه نخست سال جاری تعداد ۱۹ پروانه بهرهبرداری معدنی با سرمایهگذاری ۶۴۷ میلیارد ریال صادر شده است.
وی افزود: این میزان سرمایه گذاری منجر به اشتغال ۱۳۳ نفر در معادن استان شده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته به ترتیب در میزان سرمایهگذاری و اشتغال، ۸۹ و ۱۴ درصد رشد را شاهد هستیم.
به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که برای رفع معضل بیکاری باید به سمت سرمایه گذاری و تولید حرکت کرد که البته لازمه آن اجرای سیاستهای درست و مدیریت منابع است.
ظرفیتهای معدنی، گردشگری، کشاورزی و صنایع فعال دیگر فرصتهایی هستند که اگر سرمایه گذاری در این بخشها به خوبی انجام شود؛ نیروی کار این استان با به حرکت در آوردن چرخ اقتصاد استان به شکوفایی و رونق آن کمک خواهند کرد.
انتهای پیام