معین افشار در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از پشت پرده دستگیری عامل قتلهای زنجیرهای گفت و افزود: دو قتل در سال ۹۱ در یک روز رخ داده و قاتل هدف خود را مسائل مالی مطرح کرده و گفته با مقتول معاملهای داشتم و زمانی که پولش را از من طلب کرده بود با کشاندن او به منزل شخصیام، با ضربه سنگینی او را به قتل رساندم و فردی را که در ماشین منتظر مقتول بود نیز به داخل خانه دعوت کرده و با همان شئ سنگین فرد دوم را به قتل رساندم.
وی با اشاره به این که قاتل در یکی از نهادها مشغول به کار بوده است، افزود: او به خاطر اینکه ردی از خودش باقی نماند، طعمهها را به وسیله تراکتور به محلی که چاههای متروکه قرار داشتند منتقل کرده و داخل چاه میانداخته و روز بعد با وسایلی که مربوط به سازمانی که در آن مشغول به کار بوده، نخاله را داخل چاه تخلیه میکرده است.
افشار گفت: در سال ۹۷- ۹۶ بعد از تاسیس دادگاه بخش بروات، گزارشی مبنی بر گم شدن خانمی به نام م- ب اعلام و گفته شد وی با مقداری پول از منزل خارج شده و دیگر برنگشته و با توجه به اینکه همسر این خانم در زندان بوده، بعد از آزادی به دنبال همسر خود گشته، اما ذهنیتش این بوده که اگر پول خانم تمام شود مجدداً به منزل بر میگردد و سالها از این واقعه گذشت و نتیجهای حاصل نشد و همچنان این پرونده باز مانده بود که قاتل در اعترافاتش به قتل این خانم هم اعتراف کرده است.
رئیس دادگاه بروات بیان کرد: چهارمین فرد (آخرین مورد قبل از دستگیری قاتل) که مرداد ماه امسال توسط قاتل به قتل رسیده، در بیمارستان بوده که برای تهیه غذا رفته و دیگر برنگشته و همسرش در آگاهی پرونده فقدانی تشکیل داده است.
وی افزود: مقتول قبل از مراجعه به قاتل، به دوستانش میسپرد که رفتار فلانی مشکوک است و اگر من برنگشتم، به خانوادهام اطلاع بدهید که با او رفتم. خانواده مقتول بعد از چند روز به قاتل مراجعه میکنند و او انکار کرده که کارآگاهان پلیس آگاهی او را بازداشت کردند و طی تحقیقات به عمل آمده با نشان دادن فیلمهای دوربین مداربسته نشان میدهد حدود ساعت ۱۲ظهر یک خودروی سفید مقتول را سوار کرده و پس از بازجویی، قاتل اقرار میکند با سلاح کلت او را به قتل رسانده و داخل چاه انداخته و با توجه به فقدانیهایی که در گذشته داشتیم توسط تیم کارآگاهان، پیگیری و منجر به کشف دیگر قتلها شد.
افشار در پاسخ به اینکه آیا مواردی که درباره وقوع چند قتل در سال ۸۳ وجود دارد را تائید میکنید؟ گفت: با توجه به اینکه اتفاقات قبل از ایجاد دادگاه بروات بوده و فقدانهایی وجود دارد که سالیان طولانی فردی از خانواده گم شده و اکنون امید دارند که پاسخش در دست این فرد باشد؛ بنابراین احتمال میرود که اعترافات جدیدی از قاتل به دست بیاید.
رئیس دادگاه بروات با اشاره به روال تحقیقات انجام شده، اظهار کرد: قاتل انگیزه خود را فقط تصاحب اموال مقتولان اعلام کرده، زیرا افراد به او اعتماد میکردند و پول یا اموالی به دست او میدادند و برای اینکه مال را برگشت ندهد، فرد را به قتل میرساند.
افشار در بخش دیگری از سخنانش درباره عوامل ایجادکننده خشم و پرخاشگری بیان کرد: برخی معتقدند حالت خشم به دلایل فردی و روانشناختی ایجاد میشود، اما پرخاشگری میتواند دلایل بسیاری از جمله دلایل اجتماعی، اقتصادی فرهنگی و حتی سیاسی داشته باشد.
افشار گفت: بهنظر میرسد تحصیلات کم، پایگاه پایین اقتصادی فرد در جامعه، فقر و بیپولی، بیکاری، فقدان فضای گفتمان در جامعه و حتی برنامههای یک سویه رسانهها همه و همه در بروز خشونت تأثیرگذار باشند.
رئیس دادگاه بخش بروات تصریح کرد: مدیریت خشم، فرآیند یادگیری نحوه تشخیص نشانههای عصبانیت و اقدام برای رسیدن به آرامش و مواجهه با موقعیت به شیوه مثبت است.
وی ادامه داد: مدیریت خشم به عنوان یکی از راههای موثر در پیشگیری از جرم امری اکتسابی است؛ یعنی افراد برای اعمال مدیریت بر خشم خود به فراگیری و آموزش نیاز دارند.
انتهای پیام