به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین هفته گذشته برای شرکت در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد وارد نیویورک شد و سپس جهت گفتوگو با «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و ارائه برنامهای موسوم به «طرح پیروزی» به واشنگتن سفر کرد و در تلاش بود تا تضمینهای امنیتی و همچنین تسلیحات بیشتری از آمریکا و متحدانش برای جنگ با روسیه دریافت کند.
روزنامه «وال استریت ژورنال» در گزارشی با اشاره به سفر رئیسجمهور اوکراین مینویسد: «بهرغم تلاشهای زلنسکی در راستای طرح پیروزی برای دریافت تضمینهای امنیتی و تسلیحات بیشتر، مقامات دولت بایدن از ترس تشدید تنش با روسیه نسبت به برنامه رئیسجمهور اوکراین ابراز بدبینی کرده و خواستار جزئیات بیشتر شدهاند.»
طبق آنچه رسانههای غربی گزارش دادهاند، اگرچه «طرح پیروزی» علنا اعلام نشده، اما ظاهرا از چهار بند تشکیل شده است و از جمله آنها میتوان به «تداوم حملات اوکراین به کورسک، تضمینهای امنیتی به سبک ناتو، ارسال تسلیحات پیشرفته بیشتر و کمکهای مالی بینالمللی برای اوکراین» اشاره کرد.
در همین رابطه، «آندری یرماک» رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه با اشاره به «طرح پیروزی» زلنسکی بیان کرد: «این برنامه متعلق به رئیسجمهور زلنسکی است و من معتقدم که برای اوکراینیها نیز ارائه خواهد شد، درست همانطور که رئیسجمهور پس از ارائه این برنامه به همتای آمریکاییاش، وعده داد اما با این حال برخی موارد آن محرمانه باقی میمانند.»
نیروهای اوکراینی بهآرامی شکست میخورند
اگرچه رئیسجمهور بایدن کمکهای نظامی جدیدی را برای اوکراین تصویب کرد اما هنوز به درخواست اصلی زلنسکی مبنی بر صدور اجازه برای استفاده از موشکهای دوربرد علیه عمق خاک روسیه پاسخی نداده است.
وال استریت ژورنال در قسمت دیگری از این گزارش با اشاره به وضعیت متزلزل ارتش و نیروهای اوکراینی در میدان نبرد مینویسد: «نیروهای اوکراینی به آرامی در حال شکست در میدان نبرد هستند و مقامات میگویند به کمکهای بیشتری نیاز دارند تا روسیه را عقب برانند.»
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه از کمکهای جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار خبر داد و گزارش کرد: «این کمکهای جدید واشنگتن به کییف شامل یک بمب سُرشی با دقت بالا و با برد ۱۳۰ کیلومتر است. این موشکها همچنین برای تسلیحات اوکراین نوعی ارتقای اصلی محسوب میشود و به آنها این امکان را میدهد تا در فاصلههای امنتر از آنها استفاده کنند. این بمب که میتواند اهداف را با دقت بالا مورد اصابت قرار دهد، قرار است از هواپیماهای جنگنده پرتاب شود.»
ترامپ و سایر جمهوریخواهان آمریکا چه میگویند؟
در همین حال، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ این کشور روز جمعه پس از دیدار با رئیسجمهور اوکراین از اولویت خود درخصوص «پایان فوری به جنگ اوکراین با توافقی عادلانه برای طرفین» خبر داد اما جزئیاتی درباره اینکه چگونه میخواهد به این جنگ خاتمه دهد، ارائه نداد.
ترامپ بارها تاکید کرده که اگر در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود، پیش از مراسم تحلیف و حتی طی ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین خاتمه خواهد داد. برخی از رسانهها و مقامات گمانهزنی میکنند که شاید او چنین کاری را با واگذاری قلمروهای اوکراینی به روسیه انجام خواهد داد؛ اقدامی که برای «ولودیمیر زلنسکی» خوشایند نیست.
«دونالد ترامپ» همچنین در دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» پیشنهاد کرد که هر ۲ طرف خواهان توقف جنگ هستند و تاکید کرد که احتمالا میتواند برای یک «توافق فوری» مذاکره کند؛ موضوعی که مقامات در اوکراین و اروپا نگران هستند که شاید منجر به لغو حمایتهای غربی از اوکراین شود و این کشور را وادار کند تا توافقی شاید «نامطلوب» را با روسیه به سرانجام برساند.
بنا بر گزارش وال استریت ژورنال، جمهوریخواهان نیز عموما با حمایت از اوکراین ظاهرا قصد دارند آنچه ترامپ گفته را منعکس کنند.
«مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه و نماینده ایالت فلوریدا در سنای آمریکا گفت: «واقعیت این است که جنگ اوکراین از طریق مذاکره حلوفصل خواهد شد.»
انتهای پیام