«معین محمدی» در حاشیه پاکسازی غار نباتی یزد که به مناسبت روز ملی «غار پاک» توسط جمعی از طبیعتگردان استان برگزار شد، در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید به این که غارنوردی به طور کلی یک فعالیت ورزشی نیست، اظهار کرد: آنچه ما در کمیته غارنوردی شهرستان یزد به دنبال آن هستیم، این است که آگاهی طبیعتدوستان و غارنوردان را افزایش دهیم تا صرفا عطش غارپیمایی نداشته باشند و آن را به عنوان یک فعالیت تفریحی نبینند چرا که محیط غارها را زیستمندانی تشکیل میدهند که اطلاعات غنی از نظر دیرینه شناسی، زمین شناسی و اقلیم شناسی دارد و با هر بار ورود و خروج انسان، از بین میروند و لذا در تلاشیم که این نگاه را به نگاه علمی تحقیقاتی نزدیک کنیم.
وی با اشاره به این که در هنگام بازدید از غارها باید آداب مهمانی را رعایت کنیم، گفت: به دلیل شکننده بودن نهشتهها و ساختارهای غارهایی مانند غار نباتی یزد، دست زدن به آنها به دلیل موجود چربی روی پوست و تاثیر آن بر مسدود کردن روزنههای آبی توصیه نمیشود، ضمن این که توصیه میشود هنگام بازدید از غارها از دستکش و بعضاً در صورت نیاز از ماسک استفاده شود و از ایجاد هرگونه آلودگی به ویژه صوتی در غارها پرهیز شود.
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: غار نباتی از معروفترین غارهای استان یزد است که برای طبیعتگردان آشناست و کمتر علاقمندی در این حوزه وجود دارد که از این غار زیبا بازدید نکرده باشد.
به گفته محمدی، این غار طی امسال و سال گذشته به همراه غار سرخون و غار دوسر در استان درجهبندی شدند که غار نباتی در دسته غارهای درجه ۲ قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، غار نباتی یزد حدود ۷۰۰ متر طول دارد و در دو طبقه است که حجم بیشتر ساختارها و نهشتههای آن در طبقه دوم قرار دارد.
انتهای پیام