«شبدر برسیم» راهکار موثر برای تامین علوفه دام و تقویت خاک

کشاورزان بندرگزی این روزها با کشت شبدر برسیم به روش مستقیم علاوه بر تقویت خاک اراضی کشاورزی خود علوفه مورد نیاز دام خود را تامین می‌کنند.

‍ تقویت و حاصلخیزی خاک، افزایش مواد آلی خاک کشاورزی، افزایش ازت خاک، کاهش مصرف کودهای ازته، افزایش میزان محصول برنج، کاهش آفت ساقه خوار برنج، عدم نیاز به هزینه و نیروی انسانی زیاد، عدم نیاز به آبیاری، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد کشاورزی، جلوگیری از بیکاری فصلی روستائیان، تولید علوفه با ارزش غذایی برابر یونجه، افزایش تولید دامی، استفاده بهینه از اراضی شالیکاری، عدم نیاز به عملیات تهیه زمین و افزایش تولید از جمله فواید و مزایای کشت شبدر برسیم در زمین‌های شالیزاری است.

این گیاه از انواع علوفه مرغوب است که می‌توان آن را به صورت چرای مستقیم، تهیه علوفه سبز یا خشک، سیلو، کشت مخلوط و تهیه مراتع غنی و اصلاح خاک در دام مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بندرگز در گفت‌وگو با خبرنگاران از کشت شبدر برسیم در اراضی شالیزاری شهرستان بندرگز خبر داد و گفت: عملیات کاشت شبدر برسیم در سطح شهرستان با اتمام برداشت برنج و پس از آخرین بارانهای تابستانه و شروع بارانهای پاییزه و با رسیدن رطوبت خاک به ظرفیت زراعی مطلوب صورت می‌گیرد.

 سیدرضا علوی ادامه داد: گیاه شبدر به راحتی با مدیریت صحیح در اراضی شالیزاری بدون هیچ گونه عملیات خاک ورزی قبل از برداشت در مرحله رسیدن فیزیولوژی و بعد از برداشت برنج قابل کشت است.

وی اضافه کرد: در کشت پاییزه چنانچه هدف تولید علوفه باشد میزان بذر مصرفی ۲۵_۲۰ کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته می‌شود.

علوی بیان کرد: این گیاه بدلیل داشتن غده‌های تثبیت کننده ازت که در ریشه آن وجوددارد، نقش مهمی در حاصلخیزی خاک داشته و سبب تثبیت ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بندرگز رعایت تناوب زراعی، کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز را از مزایای کشت این علوفه در اراضی شالیزاری برشمرد و تصریح کرد: شبدر برسیم به علت رشد سریع، تعداد چین برداری بالا و تولید علوفه تازه با کمیت و کیفیت بسیار مناسب، حاصلخیزی خاک و کود سبز بسیار مورد توجه است.

انتهای  پیام

  • یکشنبه/ ۸ مهر ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403070806625
  • خبرنگار : 50604