از اعتبار هزینه شده ۸۰۰ میلیارد تومانی پروژه پایاب بیدکان تا افتتاح گلخانه در شهرستان کیار

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بالای ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه پروژه بوده است، گفت: پروژه اراضی پایاب سد بیدکان در سه فاز به بهره‌برداری رسیده است که فاز یک و دو از خط اصلی انجام شده و هم‌اکنون وارد فاز سه شده و فاز چهار در آینده انجام می‌شود.

حسین برزگر امروز هفتم مهرماه در حاشیه بازدید خبرنگاران چهارمحال و بختیاری از خط انتقال آب اراضی پایاب سد بیدکان اظهار کرد: منطقه لاران از گردنه زهرمار تا تنگ پردنجان مجموعا بالای ۳۰ هزار کیلومتر مربع، ۴۰۰ میلیمتر بارندگی و آوردآب را داراست، احداث این سد به منظور مدیریت هرزآب و سیل‌آب‌ها و آب‌رسانی ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای ۲۷۰۰ هکتار از اراضی بخش لاران انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه منطقه لاران با فاصله ۱۳ کیلومتر از مرکز استان، بالاترین نرخ بیکاری و ضعیف‌ترین مردم از نظر معیشت را داراست، افزود: پروژه سد بیدکان در سال ۸۷ با ارتفاع ۴۹ متر، عرض تاج بیش از ۴۰۰ متر و ۱۴.۵ میلیون متر مکعب آب تنظیمی طراحی شد که امروز بیش از ۹ میلیون متر مکعب آب به صورت مخزنی در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: تاکنون حدود ۲۷ کیلومتر لوله‌گذاری خطوط اصلی و فرعی و حدود ۱۱۰۰ هکتار اراضی استان از طریق بهره‌برداری از این پروژه زیر کشت می‌رود.

برزگر بیان کرد: از اهداف این طرح می‌توان به تامین آب حدود ۲۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد بیدکان، ایجاد شبکه‌های آبیاری نوین، اشتغالزایی در مناطق محروم، افزایش درآمد ملی و کاهش وابستگی به واردات محصولات کشاورزی و تامین آب مجتمع‌های گلخانه‌ای و دامپروری در شهرها و روستاهای محدوده طرح اشاره کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: طرح پایاب سد بیدکان اراضی کشاورزی هارونی، اسدآباد، کتک، وانان، فتح‌آباد، آقبلاغ، خوی، سورشجان و دره‌سیر را آبیاری می‌کند.

وی ادامه داد: طی قراردادی که سال گذشته از محل فروش اموال و اعتبارات سفر با قرارگاه امام حسن (ع) منعقد شد تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز از طریق بخش خصوصی برای اجرای این شبکه پایاب هزینه شد.

برزگر با بیان اینکه ۱۰۰۰ هکتار از اراضی مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌ است، گفت: در حال حاضر بزرگترین شبکه آبیاری بدون انرژی در کشور است و براساس اختلاف ارتفاعی که سد با اراضی دارد حائز اهمیت است که بدون مصرف انرژی شبکه آبیاری تحت فشاری برای مردم فراهم شده است.

وی با بیان اینکه بالای ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه پروژه بوده است، بیان کرد: پروژه اراضی پایاب سد بیدکان در سه فاز به بهره‌برداری رسیده است که فاز یک و دو از خط اصلی انجام و هم‌اکنون وارد فاز سه شده و فاز چهار در آینده انجام می‌شود.

برزگر خاطرنشان کرد: فاز سوم انتقال آب از سدبیدکان تا ایستگاه وانان است، لوله‌های انتقال آب خریداری شده و تا اردیبهشت سال آینده این طرح به بهره‌برداری می‌رسد.

اولین شرکت سازه گلخانه‌ای در بروجن راه‌اندازی و درحال تکمیل است

در ادامه بازدید از سورتینگ و بسته‌بندی محصولات گلخانه فلفل دلمه‌ای شهرستان بروجن، برزگر با بیان اینکه در حال حاضر ۳۹ مرکز خدمات غیر دولتی در فرآیند صدور مجوز فعالند و ۵۰ شرکت رتبه‌دار نظام مهندسی سازماندهی شده و پیمانکاران، مشاوران و نظرین گلخانه‌ها در استان فعالیت می‌کنند، گفت: امروز ۸۰۰ هکتار جواز تاسیس گلخانه در استان صادر شده و استانی که تنها ۲۹ هکتار گلخانه برای بهره‌برداری داشت هم اکنون ۱۱۰ هکتار گلخانه قابل بهره‌برداری دارد.

وی بیان کرد: در چهارمحال و بختیاری تاکنون ۱۳ شهرک گلخانه‌ای، ۱۷ مجتمع گلخانه‌ای بخش خصوصی و مابقی نیز جواز تاسیس واحدهای انفرادی صادر شده است.

برزگر با بیان اینکه انجمن پیمانکاران در گلخانه‌های استان فعالند، گفت: در گذشته شرکتی در استان وجود نداشت که سازه گلخانه‌ای بسازد، اما در حال حاضر اولین شرکت سازه گلخانه‌ای در بروجن راه‌اندازی شد و در حال تکمیل است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: فلفل دلمه‌ای تولید شده در این واحد به کشور روسیه و ترکیه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه در برنامه الگوی کشت باید صیفی‌کاری را به سمت گلخانه آورده و فضای باز به طور کامل حذف شود، افزود: کار خدمات فنی و مهندسی در ساخت گلخانه‌ها ارتقا پیدا کرد، گلخانه‌داری صنعتی است که در این استان سازه‌ها بازسازی و تحت نظارت مشاور قرار دارند تا از بروز خسارت جلوگیری شود.

 ۲۰۰ تن فلفل دلمه از گلخانه سفید دشت برداشت خواهد شد

در ادامه بازدید از گلخانه سفیددشت، رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: طرح اولیه این گلخانه ۳۰ هکتار بوده که هم‌اکنون چهار هکتار آن آماده بهره‌برداری است.

وی ادامه داد:۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای این گلخانه هزینه شده و اشتغال ۴۰ نفر که در آینده به ۳۰۰ نفر خواهد رسید.

وی ادامه داد: صادرات این محصول به روسیه، امارات، قطر و ترکیه است که در ابتدا مشکل گازرسانی داشت و امروز این مشکل حل شده است، پیش‌بینی می‌شود طی یک ماه آینده ۲۰۰ تن فلفل دلمه‌ای از این گلخانه برداشت شود.

هجدهمین گلخانه در شهرستان کیار افتتاح شد

برزگر در بازدید از گلخانه شهرستان کیار گفت: هجدهمین گلخانه در شهرستان کیار گلخانه سبزی و صیفی کیار، روستای گشنیزجان در ۵۰۰۰ متر مساحت افتتاح شد.

وی بیان کرد: این گلخانه با اشتغالزایی پنج نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر غیر مستقیم با اعتباری بالغ‌بر ۹‌۵ میلیارد تومان هزینه، امروز به بهره‌برداری رسید.

برزگر افزود: در شهر گهرو نیز یک مجموعه ۵۰ هکتاری گلخانه به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403070705583
  • خبرنگار : 50975