رئیس اداره میراث فرهنگی نایین:

مرمت خانه‌های تاریخی نایین شتاب گرفت

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نایین گفت: مرمت خانه‌های تاریخی امینی، صفایی و خواجه شهر نایین با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال در حال انجام است و خانه تاریخی امینی منتظر ثبت در فهرست آثار ملی ایران است.

محمود مدنیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و شاخصه‌های شهرستان نایین، خانه‌های تاریخی است که تعداد بسیاری از این خانه‌ها در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و دارای ارزش فرهنگی است.

وی با اشاره به قدمت این خانه‌های تاریخی، ادامه داد: این خانه‌ها در بافت‌های تاریخی شهرهای نایین، انارک، بافران و روستاهای چوپانان، نیستانک و محمدیه قرار دارد و بیشتر آنها به دوره صفویه و پیش از آن قاجار مربوط می‌شود که تعداد بسیار کمی از خانه‌ها مربوط به دوران پیش از صفویه است.

مدنیان افزود: از مهم‌ترین خانه‌های تاریخی که در شهرستان نایین وجود دارد و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده می‌توان به خانه‌های تاریخی پیرنیا، فاطمی، امامی، خواجه، باقریان و توکلی اشاره کرد و تعدادی از خانه‌های تاریخی که به ثبت رسیده در شهر انارک وجود دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نایین با بیان اینکه خانه تاریخی امینی در حال ثبت در فهرست آثار ملی ایران است، گفت: این خانه تاریخی کنار مسجد تاریخی باباعبدالله قرار گرفته و اهدایی آقای امینی است و اهمیت مرمت این خانه از این لحاظ است که این خانه خود نگهدارنده یکی از مهم‌ترین گنبدهای تاریخی شهرستان نایین است که به دوره ایلخانان مربوط می‌شود که ۷۰۰ سال قدمت دارد.

وی ادامه داد: این خانه به شدت تخریب شده بود و در مالکیت خصوصی قرار داشت و پس از اهدا به میراث فرهنگی، ما توانستیم اعتبارات ویژه‌ای برای مرمت این خانه دریافت کنیم تا گنبد مسجد تاریخی باباعبدالله نایین نیز حفظ شود.

مدنیان اضافه کرد: دومین خانه تاریخی که با اعتبارات امسال مرمت شد، خانه تاریخی و زیبای صفایی است که در محله نوآباد قرار گرفته و دارای گودال باغچه است و تقریباً حدود ۷۰۰ متر وسعت دارد که به دوران صفویه و قاجار مربوط می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نایین، خاطرنشان کرد: مالک این خانه تاریخی از سال قبل اقدامات خیلی خوبی برای استحکام بخشی، بدنه‌سازی و بخش‌های مختلف انجام داده و ما در ادامه آن اعتبار را برای بحث مرمت بدنه‌های حیاط در نظر گرفتیم و به صورت شم شکر در کاهگل کار شد.

وی ادامه داد: سومین خانه تاریخی که امسال مرمت شد، خانه تاریخی خواجه است که خانه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و روبروی بنای تاریخی نارین قلعه قرار گرفته و بخشی از دیوارهای اصلی آن تقریباً تخریب شده بود و از محدود خانه‌هایی است که روی آن بادگیر وجود دارد و به دوره صفویه مربوط می‌شود که بخش اعظم اعتباری که برای این خانه اختصاص داده شد به منظور مرمت دیوارهای نگهدارنده ساباط و گنبد هزینه شد.

مدنیان تأکید کرد: اعتباراتی که امسال برای مرمت خانه‌های تاریخی اختصاص داده شد از اعتبارات مشارکتی خانه‌های تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است که می‌توان گفت کمک‌های بلاعوض هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی نایین گفت: مجموع اعتباری که برای مرمت این سه خانه به این اداره تعلق گرفته حدود ۱۰ میلیارد ریال است که برای بخش‌های مهم خانه‌ها تخصیص پیدا کرد و امیدواریم در سال‌های آینده در تکمیل این خانه‌ها و مرمت آنها بتوانیم اقدامات مؤثرتری انجام دهیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403070705000
  • خبرنگار :