به گزارش ایسنا، بر اساس ارزیابی اطلاعاتی که روزنامه نیویورکتایمز منتشر کرد، تحلیلگران بر این باورند که حتی اگر اوکراین اجازه استفاده آزادانه از موشکهای عرضه شده توسط غرب را داشته باشد، به دلیل تعداد محدود آنها تاثیر قابل توجهی بر درگیری نخواهد داشت.
علاوه بر این، پس از حملات اولیه، روسیه احتمالا عملکردهای حیاتی خود را به خارج از برد این موشکها منتقل و دستیابی به اهداف نظامی را برای کییف دشوارتر میکند.
به گزارش نیویورک تایمز، علاوه بر این، چنین تصمیمی یک قمار پرمخاطره خواهد بود، زیرا میتواند منجر به حملات «کشنده» به داراییهای نظامی ایالات متحده در سراسر جهان شود.
بر اساس این ارزیابی، پاسخهای احتمالی روسیه میتواند «از اقدامات فزاینده آتشسوزی و خرابکاری در هدف قرار دادن تاسیسات در اروپا تا حملات بالقوه مرگبار به پایگاههای نظامی آمریکا و اروپا» باشد.
مقامات آمریکایی بر این باورند که اگر مسکو تصمیم به انتقام بگیرد، احتمالا این کار را به صورت «پنهانی» انجام میدهد تا انجام حملات آشکار، که علتش هم کاهش خطر درگیری گستردهتر است.
واشنگتن و متحدانش سه نوع سامانه موشکی دوربرد را در اختیار اوکراین قرار دادهاند که شامل سامانههای ATACMS ساخت آمریکا، استورم شدو ساخت انگلیس و موشکهای SCALP فرانسوی است.
کییف بارها از این موشکها برای هدف قرار دادن زیرساختها و مناطق غیرنظامی در کریمه و سایر مناطقی که بخشی از روسیه هستند، استفاده کرده است.
کییف از واشنگتن و متحدانش خواسته است تا تمام محدودیتهای استفاده از سلاحهای دوربرد برای حمله به عمق روسیه را لغو کنند. غرب با استناد به این محدودیتها ادعا میکند که مستقیما درگیر جنگ نیست و در عین حال به اوکراین کمک میکند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه استدلال کرده که چنین اقدامی مستقیما ایالات متحده و ناتو را درگیر جنگ علیه مسکو میکند، زیرا کییف به دریافت مختصات هدف برای سلاحهای دقیق از ارتش ایالات متحده وابسته است.
وی همچنین پیشتر به اعضای ناتو توصیه کرده بود که بدانند با چه رویکردی وارد این وضعیت شدهاند و به آنها هشدار داد که یکی از پاسخهای احتمالی میتواند شامل مسلح کردن دشمنان غرب با سلاحهای دقیق دوربرد باشد.
علاوه بر این، بر اساس بهروز رسانیهای پیشنهادی دکترین هستهای روسیه که چهارشنبه اعلام شد، مسکو «تجاوز به روسیه توسط هر کشور غیرهستهای، با مشارکت یا حمایت یک کشور هستهای» را بهعنوان «حمله مشترک» در نظر خواهد گرفت که میتواند از آستانه هستهای عبور کند.
انتهای پیام