هشتاد و چهارمین جلسه کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار صبح در ساختمان شورا برگزار شد.
دستور اول جلسه بررسی وضعیت فعلی و طرح های پیشنهادی جهت ساماندهی ورودی های شهر تبریز در حوزه گردشگری با حضور نمایندگان شهرداری مناطق ۵، ۷ و ۹ بود.
سید کاظم زعفرانچیلر، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار در ابتدای این جلسه در رابطه با وضعیت ورودی های شهر تبریز گفت: متاسفانه در سال های متمادی، فعالیت چشمگیری در این حوزه انجام نشده است و اگر ایده هم اجرا شده، سلیقهای بوده و طی یک فرآیند مطالعاتی انجام نشده است.
وی با اشاره به اهمیت ویژه ورودی شهرها گفت: اولین مواجههی مهمانان، ورودی های شهر است و این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است اما متاسفانه این مورد در تبریز از لحاظ عمرانی، فرهنگی و گردشگری دارای ایراداتی است و حرف چندانی برای گفتن نداریم.
وی افزود: برای دفاع از عملکرد شهرداری در حوزه های مختلف نیازمند ارائه گزارش عملکرد مکتوب توسط شهرداری مناطق هستیم.
وی ادامه داد: اداره شهر واقعاً کار دشواری است. شاید فردی در ادارهای دارای سمت برجستهای باشد اما هیچ گاه گستردگی امورات به اندازه شهرداری نیست و گاهاً اختلال و گلهمندی شهروندان نیز از همین موضوع گستردگی فعالیت شهرداری نشات میگیرد.
زعفرانچیلر گفت: موضوع ورودی شهر دارای دو بخش ادراکی و بخش عملکردی است.
وی افزود: هر دو موضوع باید دارای خاصیت دعوت و هدایت گردشگران از حیث فرهنگی، اقتصادی و ... باشند.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار گفت: متاسفانه در بافت تاریخی شهر شاهد خانه های تخریب شده هستیم. میراث فرهنگی اجازه ساخت و ساز نمیدهند و اکثرا شاهد کوچ اهالی از این منطقه هستیم.
وی افزود: البته شاهد احداث مغازه هایی به مساحت بزرگ در داخل کوچه های تنگ بافت تاریخی شهر هستیم که اکثرا خودروهای سنگین تردد می کند.
یاسین بجانی، نائب رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار در رابطه با میدان میوه و تره بار شهریار گفت: متاسفانه جانمایی برای احداث این میدان نادرست است و خود کسبه مربوطه نیز به این موضوع اذعان دارند. حتی از لحاظ آب و هوایی هم قرار گیری میدان و تره بار در این مکان درست نیست.
وی گفت: برای مثال احداث میدان میوه و تره بار در منطقه شهید باکری در منطقه ۷ بهترین مکان است.
زعفرانچیلر گفت: متاسفانه شهرداری تبریز در خصوص ایجاد تابلو های آموزش شهروندی ضعیف عمل کرده است. این درحالی است که کلانشهر های مختلف کشور و به ویژه مشهد در این رابطه عملکرد ایده آلی داشته است و مطابق بازدیدی که از مشهد داشتم تابلو هایی با فرم های یکسان در اقصی نقاط شهر ایجاد شدهاند.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در تبریز تنها شعر «شهر تبریز است و و جان قربان جانان میکند» را حفظ کرده و در بنر ها درج میکنیم درحالی که صد ها شعر مختلف در رابطه با شهر تبریز سروده شده است.
در این جلسه مقرر شد که گزارش مکتوب سازمان سیما و منظر شهرداری تبریز در رابطه با اقدامات انجام شده در ورودی شهر ها به صورت مکتوب به کمیسیون ارائه شود و در صحن علنی شورا مورد بررسی قرار گیرد.
زعفرانچیلر گفت: متاسفانه علاقهمند مرتفعسازی انبوه هستیم اما این مورد در سطح جهان دیده نمیشود و اکثر برج های بلند مرتبه خدماتی - تجاری هستند.
وی گفت: در منطقه ۵ تابلویی با عنوان «به شهر نمایشگاهی تبریز خوش آمدید» را دیدم اما بیان این نکته چندان جالب و مهم نیست.
وی ادامه داد: تابلوها باید معرف تاریخ، فرهنگ و ... یک شهر باشد. اما متاسفانه اکثرا چنین تابلوهای در ورودی های شهر تبریز وجود ندارد.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار در پایان از آسفالت ریزی های گسترده در سطح شهر تمجید کرد و گفت: خوشبختانه بحث آسفالت ریزی امسال در تبریز پوست اندازی کرده و واقعاً تکان خورده است.
انتهای پیام