به گزارش ایسنا، «محمد مصطفی» نخست وزیر فلسطین امروز چهارشنبه در گفتگو با شبکه «الجزیره مباشر» گفت به زودی نشستی در قاهره بین فتح و حماس با هدف دستیابی به تفاهمات در راستای بهتر کردن اوضاع و خدمت به مردم غزه در مرحله آتی برگزار میشود. احتمال دارد دیدارها گسترش پیدا کرده و با دیگر گروههای مقاومت هم نشستی صورت بگیرد.
گروههای فلسطینی آخرینبار در چین نشست داشتند که ۲۳ ژوئیه با بیانیه پکن پایان یافت و در آن روی دستیابی به وحدمت ملی فراگیر توافق شد که شامل همه گروهها در چارچوب سازمان آزادیبخش و تشکیل دولت توافق ملی موقت شد اما موارد توافق اجرایی نشد.
فلسطین از سال ۲۰۰۷ دچار دودستگی سیاسی و جغرافیایی است؛ جنبش حماس نوار غزه را اداره میکند و دولتهایی که جنبش فتح به رهبری «محمود عباس» تشکیل میدهد هم کرانه باختری را اداره میکنند.
از سوی دیگر، مصطفی گفت، تشکیلات خودگردان فلسطین نوار غزه را پس از پایان جنگ فعلی اداره خواهد کرد. او تاکید کرد غزه بخشی از فلسطین است و تشکیلات، نهادها و کارمندان آن به کار خود در غزه مخصوصا در حوزه آموزش و بهداشت ادامه میدهند.
مصطفی افزود: تنها مشروعیت برای حکومت در فلسطین، مشروعیت دولت فلسطین و سازمان آزادیبخش است. تشکیلات خودگردان فلسطین با مشارکت همه بدون اینکه کسی استثنا قرار گیرد، غزه را اداره خواهد کرد.
وی به هماهنگی با همه طرفهای فلسطینی ذیربط در این خصوص اشاره کرد و گفت: به تلاش همه نیاز داریم، مسؤولیت و فاجعه بزرگ است و تمامی پتانسیل ملت فلسطین باید برای هدف شریف بازگرداندن زندگی به غزه، اتحاد ملت فلسطین، متصل کردن کرانه باختری و غزه به هم و تشکیل کشور مستقل فلسطین به خدمت گرفته شود.
از زمان شروع جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، صحبتهای زیادی درباره مرحله پساجنگ غزه شده است و اینکه کدام طرف آن را اداره خواهد کرد. همزمان رژیم صهیونیستی با حضور حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین مخالف است و حماس و گروههای مقاومت فلسطین تاکید دارند که اداره غزه مسئله داخلی است.
مصطفی گفت: اگر جهان خواهان ثبات است باید از حقوق فلسطین شروع کند و در یک کشور مستقل باید به این حقوق احترام گذاشت.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا جنگ ویرانگری را در غزه شروع کرده که بیش از ۱۳۷ هزار شهید و زخمی برجای گذاشته و بیش از ۱۰ هزار نفر هم مفقود شدند.
انتهای پیام