به گزارش ایسنا، کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور در دستور جلسه امروز مجلس قرار گرفت که در نهایت بعد از سخنان موافقان و مخالفان به تصویب رسید.
احمد آریایی نژاد، نماینده مردم ملایر به عنوان مخالف این طرح گفت: باید این طرح مورد چکش کاری قرار گیرد و برای انجام اصلاحات به کمیسیون برگردد با این طرح احراز هویت انجام نمیشود و هیچ عجله ای برای بررسی این طرح نیست و باید اصلاحات اساسی در آن انجام شود.
در ادامه محمد بیات، نماینده مردم خمین به عنوان موافق کلیات طرح اصلاح قانون موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور گفت: قطعا سیاست های شوراهای اسلامی شهر باید به روز باشد و تحولات آشکاری در آن بوجود بیاید. در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها این تغییرات به روز به خوبی در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: نقشی که در این طرح برای شوراهای فرادست در نظر گرفته شده است، کامل است و این طرح کوچک شده قانون انتخابات ریاست جمهوری است و نظارت ها نیز بیشتر شده است.
زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مردم مبارکه در مخالفت با این طرح گفت: این طرح باید به کمیسیون بازگردد و با مشورت کارشناسان مجدد به جریان بیفتد. در خیلی از شهرها دیگر حتی کسی برای نامزد شدن در شوراها ثبت نام نمیکند. این جسارت است که برای نامزدها آزمون برگزار کنیم.
وی تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته شهردار را خود مردم انتخاب میکنند و ما نیز باید همین اقدام را انجام دهیم. باید پارلمانهای شهری را اصلاح و متخصصین را وارد کنیم. باید از وزارت کشور، شورای عالی استان ها کمیته ای تشکیل شود و این طرح مجدد بررسی شود.
مصطفی نخعی، نماینده مردم سربیشه و نهبندان به عنوان موافق کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی گفت: متاسفانه به دلیل عدم جذابیتهای لازم به خصوص در روستاها شاهد عدم حضور مردم در شوراها هستیم و باید انگیزه مردم را در شوراها بیشتر کنیم. این که زمانی برای پاسخگویی به استعلامات و هیئت اجرایی مشخص شده است، نکته بسیار خوب و مهمی است اما این اقدامات نباید باعث کاهش نقش نظارتی مجلس شود.
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون به مخالف این طرح گفت: باید تعارض منافع در تایید صلاحیت شوراها توسط نمایندگان مجلس برداشته شود. تایید یا رد صلاحیت نامزدهای شوراها نباید در اختیار نمایندگان قرار بگیرد. اختیارات شوراهای عالی استانها باید افرایش پیدا کند. این طرح شوراهای شهر را به شورای شهرداری تبدیل کرده است.
علی اصغر نخغیراد، نماینده مردم مشهد و کلات در موافقت گفت: این طرح با اطلاع و مشورت نمایندگان وزارت کشور و نهادهای مربوطه حتی چند جلسه در مشهد برگزار شده است و همه جوانب در نظر گرفته شده است. شورای نگهبان این موضوع را قبول نمیکند که بررسی صلاحیت های نامزدهای شورای شهر را بپذیرد. بنابراین دلایل مخالفت دوستان دلیل محکمی نیست.
علی ادیانی به عنوان نماینده دولت، نظر موافق دولت را با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی اعلام نمود.
در پایان محمدصالح جوکار، رئیس کمسیون شوراها و امور داخلی در توضیح کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها اظهار داشت: در سال ۹۶ رهبر انقلاب سیاست های کلی انتخابات را ابلاغ کرد. در حوزه انتخابات شهرها و روستاها این امر تاکنون انجام نشده بود. دیگر انتخابات دستی معنایی ندارد. انتخابات شوراها مانند دیگر انتخابات باید الکترونیکی برگزار شود.
وی تاکید کرد: بیشترین بودجه عمرانی کشور در اختیار شوراهای شهر و شهرداریهاست. بنابر این انتخابات شوراها بسیار حائز اهمیت است. تاکنون انتخابات شورای مرکزی برای شوراها نداشتیم. دوره شوراها چهار ساله خواهد بود و حق نداریم آن را هفت ساله کنیم.
انتهای پیام