عبدالله بهرامی در گفت و گو با ایسنا، بر لزوم استفاده از طراحان فرش در داخل کشور تاکید کرد و گفت: آن چیزی که می تواند طراح، تولید کننده و حتی صادرکننده فرش را در کشور نگه دارد، انگیزه و محفوظ بودن جایگاه اوست. این اتفاق زمانی رخ میدهد که موضوعاتی مثل مصوبه تعهد ارزی حذف شود و موتور محرک اقتصاد به حرکت درآید.
وی افزود: مادامی که درآمد طراحان و قالیبافان و تولیدکنندگان تامین نباشد و جایگاه اجتماعی آنها نادیده گرفته شود، با برگزاری دورههای آموزشی و حتی اعطای تسهیلات نمیتوان این افراد کارآمد و توانمند و کارآفرین را در داخل حفظ کرد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف ادامه داد: شاید بتوان برای یک نخبه دانشگاهی، جایگزینی پیدا کنیم ولی قطعا در خصوص کارهای هنری و اساتید اهل فن کار جایگزین کردن خیلی سخت است زیرا تعداد این افراد انگشت شمار و محدود است و تنها عشق به کار و وطن و انگیزه و ریشه است که آنها را در داخل نگه میدارد.
بهرامی گفت: در صورت از دست دادن مفاخر، اساتید و طراحان فرش جایگزین کردن آنها دشوار است زیرا در بحث تولید و صادرات به ویژه طراحی و رفوگری نمیتوان جایگزینی برای آنها پیدا کرد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف در عین حال از اجرای دو طرح در کشور خبر داد و در تشریح جزئیات آنها گفت: با توجه به بازار بزرگ و جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور باید بتوانیم تولیدات فرش دستباف را به صورت صنعتی و با قیمت تمام شده پایینتر عرضه کنیم و نسل جدید ما باید با ویژگیهای فرش دستباف آشنا شوند و بانکها و دولت را مکلف کنیم که برای بهره مندی افراد از این هنر ارزشمند به آنها وام و تسهیلات تعلق گیرد.
وی ادامه داد: برنامه ما این است که تولیدات فرش با ذائقه و سلیقه نسل جدید و جوان کشور تناسب داشته باشد زیرا ممکن است طرحهای سنتی فرش کمتر مورد علاقه و استقبال قرار گیرد بنابر این درصدد ارائه طرحهایی هستیم که هم تولید آنها راحت باشد و هم با خواست و سلیقه و سبک و نگاه متقاضیان امروزی و نسل جدید همخوانی داشته باشد.
به گفته بهرامی، امروز نقشهای ۲۰ سال گذشته بافته میشود بدون آنکه نیاز جامعه و سبک و سیاق و دکوراسیون منازل مورد توجه قرار گیرد؛ بنابر این لازم است که نظر و سلیقه نسل جدید مورد توجه قرار گیرد و طرحهای بازارپسند شناسایی شود تا منطبق با نیاز بازار به تولید فرش بپردازیم و از انباشت تولیدات فرش جلوگیری کنیم.
انتهای پیام