به گزارش ایسنا، این پیش نویس قطعنامه به شدت نادیده گرفتن تعهدات بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی را محکوم و تأکید میکند که چنین اقدامات تجاوزکارانهای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند.
فلسطینیها از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهند از آزادیشان از طریق صدور قطعنامهای برای پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی ظرف یک سال حمایت کنند.
این پیشنویس قطعنامه که امروز (چهارشنبه) به رأی گذاشته میشود، به رأی مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری استناد کرده است که ژوئیه با درخواست مجمع عمومی صادر و در آن تأکید شد اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین از سال ۱۹۶۷ غیرقانونی است.
بالاترین هیئت قضایی وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: اسرائیل ملزم است که هرچهسریعتر به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین پایان دهد.
کشورهای عربی اخیرا خواهان جلسه ویژه مجمع عمومی چند روز قبل از حضور دهها رئیسجمهور و نخستوزیر در نیویورک برای شرکت در افتتاحیه دوره سالانه مجمع عمومی شدند.
ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل سه شنبه در جلسه مجمع عمومی درباره تبعات قانونی فعالیتهای رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین گفت: آنچه امروز در غزه رخ میدهد میتواند فصل آخر فاجعه ملت فلسطین یا اینکه فصل نخست واقعیتی فاجعهبارتر برای کل منطقه باشد. ما از کشورهای عضو میخواهیم در مسیر درست تاریخ بایستند. من اینجا به ملت فلسطین میگویم که تغییر ایجاد خواهد شد و سرنوشت آنها رنج و عذاب بی پایان نخواهد بود. آزادی حق طبیعی و سرنوشت آنها است.
وی برای نخستین بار پیشنویس قطعنامهای را به نام کشور فلسطین، عضو ناظر در سازمان ملل در مجمع عمومی ارائه کرد. این حقی است که اخیرا فلسطین به آن دست یافته است.
در پیش نویس قطعنامه مذکور از کشورهای عضو خواسته شده تدابیری را برای توقف صادرات سلاح به اراضی اشغالی اتخاذ کنند.
درحالی که شورای امنیت تا حد زیادی به دلیل استفاده آمریکا از حق وتو درباره این پرونده فلج است، مجمع عمومی از زمان جنگ غزه بیانیهها و قطعنامههایی را در حمایت از فلسطین تصویب کرده است.
در ماه مه گذشته مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۳ رأی موافق و ۹ رأی مخالف از حق عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت کرد.
با اینکه قطعنامههای مجمع عمومی الزام آور نیستند اما رژیم صهیونیستی در جلسه سه شنبه پیش نویس قطعنامه جدید را نیز محکوم کرد.
انتهای پیام