اما بنا به گفته رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه، خشکی زمین و کم بارشی به تنهایی نمیتواند منجر به بروز طوفانهای گرد و غبار شود و عوامل دیگری نیز در این خصوص دخیل هستند.
سعید قاسمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه آخرین پیشبینی های هواشناسی مبنی بر کم بارشی در فصل پاییز است، گفت: شاید این امر این تصور را ایجاد کند که خشکی پاییز میتواند منجر به طوفانهای گرد و غبار شود، اما کمبارشی به تنهایی عامل تعیین کننده نیست و سایر شرایط آب و هوایی نیز اثرگذار است.
وی از عوامل اساسی موثر بر ایجاد طوفانهای گرد و غبار یاد کرد که خشکی زمین تنها یک عامل آن است و ادامه داد: در کنار خشکی زمین، وزش باد (غالبا بیشتر از ۳۰ کیلومتر بر ساعت)، موج ناپایدار سطوح میانی جو و میدان کم فشار قوی در سطح زمین نیز برای ایجاد طوفانهای گردوغبار ضروری است.
رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه اظهار کرد: از همین رو اگرچه خشکی زمین میتواند احتمال بروز گردوغبار را افزایش دهد، اما در غیاب سایر عوامل، این احتمال چشمگیر نخواهد بود. کما اینکه در برخی از سالهای گذشته پاییز کم بارش بوده اما روزهای غبارآلود چندانی را شاهد نبودیم.
قاسمی اضافه کرد: علاوه بر این، نباید فراموش کرد صحت پیشبینیهای بلندمدت غالبا بیشتر از ۷۰ درصد نیست و از همین رو این احتمال وجود دارد که پیشبینی مبنی بر کمبارشی پاییز امسال، به طور کامل محقق نشود.
بر اساس اعلام محیط زیست استان کرمانشاه، سال گذشته در استان ۴۳ روز هوای غیراستاندارد را به دلیل نفوذ گرد و غبار شاهد بودیم که ۳۴ روز آن در نیمه دوم سال و عمدتا در فصل پاییز بوده است.
انتهای پیام