به گزارش ایسنا، با وجود رد شدن اتهام ارتباط داشتن مظنون ۵۶ ساله با یگان «لژیون» بین المللی اوکراین توسط کییف، اطلاعات برگرفته از سه حسابی که به نام وسلی روث در رسانههای اجتماعی وجود دارند نشان میدهند که او حامی سرسخت اوکراین در جنگ با روسیه بوده است.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد در سال ۲۰۲۳ با روث برای یک مقاله درباره آمریکاییهای که برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه داوطلب شدهاند مصاحبه کرده بود.
روث به نیویورک تایمز فاش کرده بود به اوکراین سفر داشته و در سال ۲۰۲۲ چند ماه را در این کشور سپری کرده و همچنین تلاش داشته سربازان افغان که از دست طالبان فرار کرده بودند را برای جنگ در اوکراین استخدام کند.
به گزارش سیانان، روث بارها در سال ۲۰۲۲ در دهها پست غالبا بی معنی از کییف حمایت شدیدی کرد و گفت که حاضر است برای اوکراین بجنگد و بمیرد و حتی گفته بود «ما باید کرملین را به آتش بکشیم.»
پروفایلهای رسانههای اجتماعی روث که به اتهام تیراندازی به ترامپ بازداشت شده است، مملو از پیامهایی است که بر مشارکت داوطلبانه او در درگیریهای اوکراین و تلاش برای جذب نیرو برای جنگ علیه روسیه تاکید میکند و این مشخص میکند که او وسواس و دغدغه جنگ اوکراین را در ذهن داشته است.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» تصاویری را از حضور رایان وسلی روث در آوریل ۲۰۲۲ در تظاهراتی میدان استقلال شهر کییف ۲ ماه بعد از شروع جنگ اوکراین و روسیه ضبط کرده است.
با این وجود، نشریه «پالیتیکو» عصر دوشنبه گزارش کرد که ارتش اوکراین صبح دوشنبه اعلام کرد که هیچ ارتباطی بین نیروهای آن و روث وجود ندارد.
کییف در بیانیهای اعلام کرد: «شهروند آمریکایی رایان روث هرگز در لژیون بین المللی خدمت نکرده است و هیچ ارتباطی با این واحد ندارد. شایعات منتشر شده در برخی رسانه ها صحت ندارد.»
پیشتر، «اولکساندر شاهوری» یک مقام اداره هماهنگی نیروهای خارجی فرماندهی نیروی زمینی ارتش اوکراین نیز مدعی شد رایان وسلی روث هرگز در ارتش اوکراین خدمت نداشته و با ارتش این کشور همکاری نکرده است.
شاهوری درباره تماسهای روث در ۲ سال و نیم گذشته با بخش نیروهای خارجی ارتش اوکراین گفت که او در این تماسها صرفا «ایدههای مهملی» را مطرح کرده و گفت برنامههای و ایدههای او «هذیانگویی» بودند.
از طرفی، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین ضمن محکوم کردن سوءقصد جدید علیه ترامپ، اعلام کرد: «خوشحالم که می شنوم که دونالد ترامپ در امان است و آسیبی ندیده است. برای او و خانواده او بهترین آرزوها را دارم. این اصل ماست: حاکمیت قانون در اولویت است و خشونت سیاسی در هیچ کجای جهان جایی ندارد. ما صمیمانه امیدواریم که همه در امنیت باشند.»
وی افزود: «خوب است که مظنون سوءقصد به سرعت دستگیر شد».
حساب های روث در فیس بوک و ایکس به حالت تعلیق درآمده است. با این حال، اتهامات مطرح شده علیه روث و همکاری او با ارتش اوکراین در فضای مجازی و رسانهای، توجه بسیاری به خود جلب کرده است.
البته، همچنان وب سایت روث که برای استخدام و جذب نیروهای خارجی جهت خدمت در ارتش اوکراین ایجاد شده بودند، پابرجا هستند.
واکنش روسها
در یکی از صفحات وب سایت روث، او نحوه برقراری ارتباط با فرمانده اوکراینی تحت عنوان «ناذر» (Nazer) تشریح شده و آمده است: «به مرزبان بگویید که بهدنبال پیوستن به لژیون بینالمللی هستید و میخواهید با ناذر و دیگر رهبران ارتش صحبت کنید.»
«دیمیتری مدودف» نخستوزیر و رئیس جمهور سابق روسیه نیز در واکنش به دستگیری روث، عصر امروز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «چطور میشود اگر متوجه شویم که این عامل تیراندازی جدید ناکام به ترامپ که مزدوران را برای ارتش اوکراین جذب میکرد، خودش از سمت رژیم نئونازی کییف برای اجرای این ترور نافرجام استخدام شده بود؟»
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در یک نشست خبری امروز دوشنبه خود با پرسشی درباره سوءقصد جدید علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه در بعد از ظهر یکشنبه در حین بازی در باشگاه گلف بینالمللی خود در وست پالم بیچ فلوریدا مواجه شد و گفت: «ما نیستیم که باید به این حادثه فکر کنیم. بلکه سرویسهای اطلاعاتی آمریکا هستند که باید به آن فکر کنند. بازی کردن با آتش تبعاتی دارد.»
این اظهار نظر پسکوف اشاره واضحی به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا از اوکراین در جنگ علیه روسیه داشت.
از طرفی، خبرگزاری «رویترز» نیز ضمن اشاره به رد شدن گزارشهای منتشر شده درباره ارتباط روث با ارتش اوکراین توسط کییف، گزارش کرد که باید منتظر نتیجه تحقیقات اف بی آی باقی ماند.
ترامپ و کییف از زمان تماس تلفنی مشهور رئیس جمهور پیشین اوکراین با زلنسکی که منجر به اولین استیضاح ترامپ در دسامبر ۲۰۱۹ شد، روابط تیرهای داشتهاند و پس از آن او متهم شد که با تکیه بر رهبر اوکراین از طریق تحقیق درباره معاملات تجاری «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا و پسرش هانتر در اوکراین به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا بوده است.
انتهای پیام