به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه گفت که سرکوب رسانههای روسیه از سوی آمریکا به منزله اعلان جنگ علیه آزادی بیان است.
او تحریمهای جدید اعمال شده از سوی آمریکا علیه شبکه روسی «راشاتودی» و دیگر رسانههای خبری را «سرکوبهایی در سطوح بیسابقه» توصیف کرد.
زاخارووا گفت: «ایالات متحده علیه آزادی بیان در سراسر جهان اعلان جنگ کرده است و به تهدیدهای آشکار و باجگیری علیه سایر کشورها روی آورده است تا آنها مخالف رسانههای داخلی خود شوند و کنترل انحصاری بر فضای اطلاعات جهانی برقرار کند».
او تصریح کرد: «اقدامات تنبیهی که واشنگتن برای هدف قرار دادن رسانه های روسیه به کار میبرد، بیپاسخ نخواهد ماند.»
وی افزود که اتهامات تلاش برای نفوذ در انتخابات آمریکا صرفا یک «شکار جادوگر» و «شیدایی جاسوسی» است که برای دستکاری افکار عمومی و منع شهروندان آمریکا از هرگونه اطلاعاتی که برای دولت ناخوشایند است، معرفی شده است.
«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه تحریمهای جدیدی را علیه راشاتودی اعلام و این شبکه را به دست داشتن در «فعالیتهای نفوذ جهانی» و «عملکرد بهعنوان یک بازوی بالفعل وزارت اطلاعات روسیه» متهم کرد.
بلینکن به خبرنگاران گفت: «با توجه به اطلاعات جدید، که بیشتر آنها از کارمندان «آر تی» (راشا تودی) به دست آمده است، ما اکنون میدانیم که «آر تی» دارای قابلیتهای سایبری است و در عملیاتهای اطلاعاتی و نفوذ مخفیانه و تهیه تجهیزات نظامی مشارکت داشته است.»
وی ادامه داد: «در نتیجهی این یافتهها، امروز تحریمهایی علیه سه نهاد و دو فرد به دلیل عملیاتهای نفوذ جهانی مخفیانه روسیه از جمله دخالت در دموکراسی مولداوی و انتخابات آینده آن اعمال میکنیم.»
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تلاشها برای مقابله با انتشار اخبار جعلی، گفت: «امروز آمریکا، انگلیس و کانادا کمپین دیپلماتیک مشترکی را برای جذب همپیمانان و شرکای سراسر جهان بهمنظور مقابله با تهدید ناشی از «آر تی» و دیگر دستگاههای اطلاعات نادرست و نفوذ مخفیانه روسیه، راهاندازی میکنند.»
اوایل ماه سپتامبر، واشنگتن تحریمهایی را علیه «مارگاریتا سیمونیان»، سردبیر راشاتودی و سه کارمند ارشد دیگر این شبکه به دلیل تلاشهای ادعایی برای نفوذ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ اعمال کرد.
از طرفی، «جیمز روبین»، رئیس مرکز تعامل جهانی وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه به خبرنگاران گفت که «گستره و دامنه وسیع» راشاتودی یکی از دلایلی است که بسیاری از کشورهای جهان از اوکراین حمایت نمی کنند.
طبق گزارش منابع روسی، مرکز تعامل جهانی وزارت امور خارجه آمریکا از بازیهای تبلیغاتی با هدف کودکان حمایت مالی کرده و شبکه اجتماعی «ایکس» را وادار به سانسور محتوای همسو روسیه کرده است. روبین سال گذشته اعتراف کرد که می خواست از مرکز تعامل جهانی وزارت امور خارجه آمریکا برای بستن رسانههای روسی در سراسر جهان استفاده کند.
سیمونیان در واکنش به محدودیتهای جدید اعمال شده علیه شبکه خود استدلال کرد که ادعاهای واشنگتن در مورد همکاری راشاتودی با اطلاعات روسیه یک "مورد کلاسیک فرافکنی" است.
او گفت: «این ایده که شما نمیتوانید بدون عضویت در سرویس اطلاعاتی به نتایجی دست یابید، ماهیت واقعی رسانههای آمریکایی را آشکار کرده است.»
پس از اعمال تحریمهای تازه از سوی آمریکا علیه راشاتودی، «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه، در مصاحبهای با این شبکه روسی گفت: «آمریکا در جنگهای روانی خود علیه دیگر کشورها شکست خواهد خورد. واشنگتن همواره در تلاش است تا کشورهای مخالف منافع خود را با دروغ، بیاعتبار و اعتبار آنها را خدشه دار کند.»
او در مصاحبه روز شنبه خود افزود: «آمریکا درحال ایجاد جنگهای روانی است. آمریکا اساساً دو روش دارد، سعی میکند با اتهامات واهی، عزت را بشکند و زمانی که این روش نتیجه نداد، تحریمها را اعمال میکند.»
جلالی تأکید کرد: «ما ایرانیها ۴۵ سال است که با این روشها آشنا بودهایم و میدانیم که آمریکاییها اتهامات خود را دروغ میدانند و به موفقیت نخواهند رسید.»
سفیر ایران همچنین به اتهامات اخیر آمریکا علیه ایران پیرامون مداخله ادعایی تهران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخت و گفت: «اتهامات آمریکا همگی دروغ هستند و نباید آنها را جدی گرفت. واضح است که رسانهها تلاش میکنند حقایق کشورهای مختلف از جمله حقایق و دادههای واقعی انتخابات را آشکار کنند اما آنها تلاش میکنند این رسانهها را با مسائلی مثل مداخله در انتخابات بدنام کنند.»
وی تاکید کرد: «همه میدانند اینها فریب و نیرنگی بیش نیست و هرگز موفق نخواهد شد.»
جلالی با اشاره به تحریم شدن راشاتودی توسط آمریکا، در بخش دیگری از مصاحبه خود افزود: «وظیفه رسانه، شفافسازی حقایق و وقایع است. طرح این ادعا که یک رسانه درحال مداخله در مسئلهای است، خندهدار و مضحک است. وظیفه رسانه، اطلاعرسانی دقیق درباره انتخابات، شرایط هر کشور و هر جامعهای است.»
انتهای پیام