آیتالله رسول فلاحتی امروز، ۲۵ شهریورماه در مراسم بزرگداشت مرحوم آیتالله عباس محفوظی گیلان که با حضور مسئولین، اعضای خانواده و علاقمندان این عالم فقید در مصلی حضرت امام خمینی(ره) رشت برگزار شد، اظهار کرد: هر عالمی از جامعه مذهبی و پیروان اهل بیت از دنیا میرود، رخنهای در جامعه اسلامی به وجود میآید و دیگر جایگزینی ندارد.
وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) در غرر الحکم میفرماید «مَنْ سَاءَ تَدْبِیرُهُ تَعَجَّلَ تَدْمِیرُهُ؛ کسی که در زندگیش تدبیر و برنامه نداشته باشد، ویرانگری و تباهی و نابودی به سرعت به سراغش میآید» از این سخن درمییابیم انسانها به ویژه مسلمانان، برای موفقیت باید مدیریت، برنامه و هدف داشته باشند.
امام جمعه رشت گفت: افراد دو گروه هستند، نوع اول کسانی میباشند که هیچ برنامه و سازهای برای خود یا جامعه ندارند و تلاشی هم برای این کار نمیکنند، فقط طبق روال عادی زندگی میکنند و تلاش برای رسیدن به مقصد و هدف خاصی ندارند و سرانجام دیر یا زود دنیا را رها میکنند.
آیتالله فلاحتی ادامه داد: دسته دوم افرادی هستند که اهل تلاش و کوشش و دوندگی هستند، هر فنی از فنون جامعه را دارند که اینها هم خود دو نوع هستند، نوع اول افرادی میباشند که از صبح تا غروب و شب تا صبح میدوند، تلاش و کوشش دارند اما به جایی نمیرسند چون برنامه ندارند و برای دنیا و آخرت طرح و سازهای ندارند، میدوند و کار میکنند، ما در زندگی و در تمام ساختارهای گوناگون جامعه از این نوع را فراوان دیدهایم و این عدم میل به دستیابی به مقصد ویژه، برای این است که برنامه و طرح ندارند و به عبارتی هرجا هست از همه چیز مینالد. اما گروه دوم اهل تلاش و زندگی خوب و تفریحات سالم هستند و به همه چیز میرسند، به مقاصد ویژه هم دست میبایند چون با برنامه و تدبیر پیش میروند.
وی بیان کرد: برخی هرچه میدوند چون بی برنامه و بدون طرح و نظم هستند، کسی که تدبیر نداشته باشد تلی از ویرانه برای خودش میسازد اما کسی که با برنامه پیش میرود او موفق است. لذا قبل از اینکه مورد هجوم حوادث قرار بگیرید تدبر کنید، به همان میزان اگر فردی در زندگی شخصی خودش را مدیریت نکند، بخشی از مدیریت جامعه را عهده دار شود به همان میزان نمیتواند خودش را مدیریت کند.
امام جمعه رشت گفت: این را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در طی ۴۵ سال دیدیم، هرجایی که ویرانیهایی را مشاهده کردیم به خاطر وجود مدیرانی بود که از تدبیر و طرح و برنامه دور بودند. امام علی(ع) میفرماید:« الفُرصَةُ سَریعَةُ الفَوتِ؛ وبَطِیئَةُ العَودِ؛ فرصت، زودگذر است و دیریاب» از این فرمایش در مییابیم که زمان با سرعت میدود باید برای جامعه برنامه داشته باشیم لذا حضرت برای اینکه ما را برای مدیریت جامعه و همچنین داشتن زندگی اجتماعی مطلوب تشویق کند، تأکید بر استفاده درست از زمان دارد.
نماینده ولی فقیه در گیلان بیان کرد: بسیار خواندیم یا شنیدیم که وقت و زمان طلاست، اما مقایسه طلا با زمان اشتباه است زیرا طلا باز به دست میآید اما زمان به دست نمیآید.
آیتالله فلاحتی بیان کرد: وقتی در زندگی متخصصان و اهل فن دقت کنیم در مییابیم که در زندگی آنان تلاش با برنامه ریزی وجود دارد. اگر امروز پس از حدود ۱۰۰۰ سال هنوز اندیشههای شیخ طوسی ماناست یا اندیشههای ابن سینا راهگشاست برای این است که آنها با تلاش و تدبیر و برنامه اقدام کردند.
امام جمعه رشت بیان کرد: اگر عالمان ما ماندگار شدند برای این است که تلاشگر مدبر بودند، اگر امام(ره) توانست این انقلاب را رقم بزند، دنیا را متحول کند از تدبیر و طرح و برنامهای که داشت، بود. امام(ره) تلاشگری مدبر بود که برای تمام زوایای زندگی شخصی و اجتماعی برنامه داشت، خدا هم نظم هستی را براساس برنامه و نظم آفریده، کسانی که برنامه ندارند به درد خودشان هم نمیخورند.
وی با اشاره به ویژگیها و فضایل اخلاقی مرحوم آیتالله محفوظی، اظهار کرد: ایشان با وجود فراز و نشیبهای فراوانی که داشتند همواره رهرو امام(ره) بود و حتی قبل از انقلاب از ارکان اساسی بود، اما قطرهای به دنیاگرایی علاقه نداشت.
آیتالله فلاحتی بیان کرد: مرحوم آیت الله محفوظی مسئولیت را امانتی برای خدمت به مردم، مبارزه با فساد و رضای خدا میدانست و به مسئولین و مدیران همواره تأکید میکرد که خود را وقف مردم کنید، این عالم فقید تا آخر عمر خود وفادار به امام بود. در سالهای اول انقلاب عضو شورای انقلاب فرهنگی بود، سه دوره نماینده مردم گیلان در مجمع خبرگان بود، همه جا حضوری فعال و جدی داشت.
امام جمعه رشت با بیان اینکه آیتالله محفوظی ۴۰ سال مدرس حوزه علمیه بود، خاظرنشان کرد: مجموعه تفسیر قرآن، درسهایی از اخلاق اسلامی، اندیشههای بنیادین در علم از جمله آثار این عالم ربانی است که کتب ایشان برای طلاب جوان تدریس میشود. مرحوم آیتالله محفوظی قلم روان عربی و فارسی داشت.
وی تأکید کرد: مرحوم آیتالله محفوظی تا آخر حیات از مقام معظم رهبری و ارزشهای انقلاب دفاع و به خدمت مردم سفارش میکرد زیرا حقیقتا دلداده مردم بود.
انتهای پیام