وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه این محصول در سال زراعی جاری برای چهارمین سال کشت و تولید خوبی نیز به همراه داشت، اظهار کرد: در سال گذشته این محصول در سطح ۳۷۰۰ هکتار کشت شد و میزان تولید آن ۲۰۰۰ تن بوده است.
وی افزود: میزان محصولی که توسط شرکت تعاونی استان خریداری شد ۱۰۲۱ تن بوده و ارزش اقتصادی که از بابت خرید تضمینی آن ایجاد شده ۳۳.۵ میلیارد تومان بوده است.
صباغ ادامه داد: وجوه کشاورزان بعد از تحویل محصول خود به تعاون روستایی استان بلافاصله پرداخت شده و هیچ بدهی از این بابت وجود ندارد.
وی بیان کرد: افزایش محصول و پرداخت به موقع وجوه، سبب شده تا کشاورزان خراسان شمالی انگیزه بیشتری برای کشت این دانه روغنی داشته باشند و پیش بینی میشود سطح زیر کشت این محصول برای سال زراعی پیش رو به ۵۰۰۰ هکتار برسد.
این مقام مسئول تصریح کرد: کاملینا یکی از محصولاتی است که کشت آن مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است و نهاده هایی همچون کود، بذر و ... در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاملینا یکی از دانههای روغنی است که تولید آن در خودکفایی به واردات روغن تاثیر خیلی زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی یکی از استانهای پیشرو در کشت این محصول است، اظهار کرد: این گیاه در دیم زارها کشت میشود و اگر در زمینهای آبی نیز کشت شود فقط نیاز به یکی دو آب دارد.
صباغ افزود: این گیاه به شدت به سرمازدگی و کم آبی مقاوم است به همین دلیل به کشاورزان برای کشت آن توصیه میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: میتوان این گیاه را در تناوب کشت با محصول گندم و جو در مزارع استان کشت کرد و در فصل پاییز از آب سبز برای رشد استفاده میکند.
وی تصریح کرد: میزان تولید این محصول در هر هکتار در شرایط معمول ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است و برای کشت در هر هکتار نیاز به هشت تا ۱۰ کیلوگرم بذر است.
صباغ با تاکید بر اینکه این گیاه نسبت به دانه روغنی کلزا مقاومتر است، بیان کرد: در کلزا باید تقویم کشت و برداشت محصول رعایت شود بطوریکه اگر تقویم برداشت رعایت نشود دچار ریزش محصول میشود اما در این محصول این طور نیست.
وی گفت: کلزا را باید تا تاریخ ۲۰ مهر ماه کشت کرد اما تا پایان پاییز برای کشت کاملینا فرصت وجود دارد.
انتهای پیام