«محمدرضا دهقانی اشکذری» جشنواره بین المللی شعر حضرت علی اکبر(ع) را یکی از دهها برنامه جشنواره امامت و مهدویت برشمرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تبیین و تعمیق فرهنگ امامت و ولایت در کل کشور در همه واحدها در سبک ها و حوزه ها و موضوعات مختلف هنری، علمی، فرهنگی و پژوهشی در حال برگزاری جشنواره است.
وی با بیان این که برای سومین سال متوالی جشنواره شعر و مدیحه سرای علی اکبر(ع) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد برگزار میشود، از ارتقای این جشنواره از ملی به سطح بین المللی از پارسال، عنوان کرد: محورهای اصلی این جشنواره در حوزه شعر است که با تاکید بر شخصیت حضرت علی اکبر (ع)، درشباهت زیاد به پیامبر آخرالزمان نشان میدهد جوانها میتوانند با الگوگیری از ائمه معصومین خودشان را در عالی ترین سطح، رشد و تعالی دهند.
وی ادامه داد: از سال قبل دو تغییر در این جشنواره داشتیم، نخست سطح جشنواره از ملی به سطح بین المللی ارتقا یافت و شعرهای بسیار ارزشمندی از سراسر جهان و کشورهای اسلامی ارسال شد و در ادامه اضافه کردن بخش مدیحه سرایی بود.
دهقانی، مدیحه را ظرفیت عظیمی دانست و اذعان کرد: شهر یزد حسینیه ایران است و با اضافه شدن مدیحه سرایی، امکان استفاده از ظرفیت مداحان و شاعران اهل بیت فراهم و با استفبال خوبی همراه بود.
دبیر جشنواره بین المللی شعر و مدیحه سرایی حضرت علی اکبر (ع) ادامه داد: در سال جاری با الهام از زیارت جامه کبیره به عنوان یکی از بزرگترین و بهترین ذخایر دینی که ظرفیت معنوی ائمه است، منبع اصلی جوانها، شعرا و هنرمندان قرار دادیم.
وی افزود: در این زیارت عظیم از جهت رفتاری، معرفتی و دینی تعابیری از ائمه می بینیم که در ادعیه دیگر دیده نمیشود و میتوان از این ظرفیت بهره گرفت و با زبان شعر این ظرفیت را تبدیل کرد به یک تابلویی که برای انتقال به نسل جوان قابل درک و فهم باشد.
دهقانی اشکذری با اشاره به شروع جشنواره از ۱۳ رجب و پایان آن در نیمه شعبان ابراز کرد: در این جشنواره از همراهی و همکاری نهادهای و سازمانهایی مانند سازمان تبلیغات، کانون مداحان، سازمان ورزش و جوانان، ورزش و جوانان، اداره ارشاد، هیئت های مذهبی، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و ارگان های دیگری که در عرصه های هنری فرهنگی فعال اند کمک گرفتیم.
وی ملاک ارزیابی آثار ارسالی را بدیع و جدید بودن دانست و اظهار کرد: شاخصهای ارزیابی در حوزه شعر، محتوا، هماهنگی و وزن شعر است. خلاقیت و نوآوری در انتقال پیام در قالب شعر میتواند بزرگترین معانی با تعابیر جدید شکل داده و یک اثر بدیع خلق کند که قطعا در ارزیابی ملاک اول خواهد بود.
دبیر جشنواره بین المللی شعر و مدیحه سرایی حضرت علی اکبر(ع) مخاطب اصلی این جشنواره را دانشجویان و نوجوانان برشمرد و بیان کرد: ما هر سال در این جشنوارهها، شاهدیم چهره های گمنامی که آثار آنان مانند چشمه جوشانی بیانگر ظرفیت هنری و فرهنگی جوانان ما است ظاهر میشود.
وی تاثیر این جشنواره را در معرفی شخصیتهای تاریخی و تولید محتواهای خلاقانه برشمرد و تبیین کرد: شخصیت های تاریخی که اسناد تاریخی کمی درباره آنها وجود دارد برای حفظ امانت و اصالت نمی توان مطالب جدیدی اضافه کرد ولی از بخش کوتاه تاریخ از نگاههای مختلف میتوان محتواهای خلاقانه تولید کرد که بدیع بودن و نوظهور بودن آن قابل احساس است. این آثار میتواند به غنای مکتب تشییع بیفزاید و این آثار مکتوب به نسلهای بعد منتقل شود.
وی با توصیه به جوانان برای استفاده از فرصتها و بسترها در دانشگاه، گفت: این جشنواره فرصتی است که جوانان خودشان را نشان داده و ظرفیتها و استعدادهای خود را به کارگیرند و با اقدام به عمل، بزرگترین اتفاق را برای رشد و تعالی خود رقم زنند. خلاقیت و نوآوری جوانان یک ذخیره تمام نشدنی است که جوانان با استفاده از این ظرفیتهای خدادادی جلوه درخشانی از هنر خود را در آلبوم این جشنواره ارزشمند قرار داده تا آیندگان از این گوهر نو و تابلوهای اصیل استفاده کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد یزد، دهقانی اشکذری در پایان اظهار امیدواری کرد: این جشنواره قدم کوچکی در راستای تحقق تمدن بزرگ ایرانی اسلامی باشد که با عنایت اهل بیت به بهترین نحو آنچنان که شایسته آن حضرت است برگزار شود و بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم.
انتهای پیام