حمیدرضا ممیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تغییر اقلیم، گرمایش زمین، افزایش طول دوره گرما در ساعات روز همچنین افزایش کمینه دما، تنشهای محیطی و اقلیمی، کاهش شدید منابع آبی و عدم دسترسی به منابع آبی جدید باعث صدمه شدیدی به شادابی درختان فضای سبز شهری کاشان شده است.
وی افزود: فضای سبز شهری کاشان به وسعت ۸۷۰ هکتار، علاوه بر هزینههای نگهداری، مراقبت روزانه، مبارزه با آفات و بیماریها، در سالهای اخیر دچار بحران شدید ریزگردها و گردوغبارهای محلی نیز شده است.
مدیرعامل فضای سبز شهرداری کاشان، تصریح کرد: گردوغبار باعث بسته شدن منفذهای تنفسی برگهای درختان شده که به تنهایی میتواند بزرگترین عامل مرگ زودهنگام درختان پهن برگ و حتی سوزنیبرگان فضای سبز شهری شود.
ممیز تأکید کرد: استفاده از آبیاری تحت فشار در ۶۴ درصد از فضای سبز کاشان نمیتواند چالشهای کمبود منابع آبی را برطرف کند و قطعأ در آینده مشکل خشک شدن و از بین رفتن فضای سبز شهری، یکی از چالشهای مهم شهرها خواهد بود.
وی با اشاره به اهمیت قطع سرشاخههای خشک و آفتزده گفت: پایه درختان خطرآفرین در سطح شهر نیز برش خورده و از سطح شهر خارج خواهند شد تا از خطر انتقال آفات و بیماریها به فضای سبز جلوگیری شود.
مدیرعامل فضای سبز شهرداری کاشان، افزود: افتادن درختان و سرشاخههای خشک شده و بیمار، همه ساله باعث صدمه به عابران پیاده و خودروهای شهروندان میشود بنابراین برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم و قبل از اتفاقات ناگوار این عوامل خطرزا حذف شوند.
ممیز تصریح کرد: فضای سبز شهری کاشان نسبتأ عمر زیادی دارد و درختان نیز مانند دیگر موجودات زنده یک دوره فنولوژی یا چرخه حیات دارند که در مرحله پیری یا پایان زندگی باید جوانسازی یا هرس شوند.
انتهای پیام