به گزارش ایسنا، بابک مومنی در جلسه نهضت آب و خاک استان، اظهار کرد: ۶۰۰ پروژه آب و خاک در چند بخش استراتژیک، شامل، جاده بین مزارع، احداث کانالهای آبرسانی، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، بهسازی و مرمت آببندانها، ایجاد طرح های کوچک انتقال آب و انتقال آب با لوله و سامانههای نوین آبیاری در حال اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای آب و خاک به اهداف پروژههای آب و خاک اشاره کرد و افزود: اهداف کلی از اجرای این پروژهها شامل دو بخش اهداف کمّی و اهداف کیفی است. اهداف کمّی شامل افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، ایجاد اشتغال مولد و بهرهبرداری بهینه از منابع و عوامل تولید بهویژه منابع آب و خاک میشود.
این مسئول ادامه داد: اهداف کیفی طرحها شامل جلوگیری از کاهش کیفیت منابع آب، اصلاح و بهبود کیفیت خاک، ارتقای دانش بهرهبرداران به منظور استفاده بهینه از منابع آب و در نهایت تولید محصولات باکیفیت استاندارد است.
مومنی با بیان اینکه تغییر اقلیم یک مساله مهم در کشور است، گفت: تغییر اقلیم در مازندران یک چالش بزرگ در بخش کشاورزی محسوب میشود که نمونه آن بارشهای نامناسب در برخی از استانها و آسیب محصولات کشاورزی است.
وی بر انتقال بیش از پیش یافتههای علمی به مزرعه تاکید کرد و یادآور شد: اختلاف میزان تولید کشاورزان پیشرو تا متوسط عملکرد دیگر کشاورزان همچنان بسیار بالا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی آبیاری عنوان کرد: سامانههای آبیاری هوشمند باید جایگزین سامانههای فعلی شود و مطابق با آخرین یافته های موفق روز دنیا پیش برویم.
انتهای پیام