به گزارش ایسنا، در سرویس علم و فناوری ایسنا امروز شاهد اخبار گوناگون و قابل توجهی بودهایم. نگاهی به محصولات ارائه شده در رویداد اپل ۲۰۲۴ داشتیم، در مورد غذاهای ایجاد کننده خطر ابتلا به دیابت و نحوه تشخیص آن توسط هوش مصنوعی از روی صدا خواندیم، با راهی برای درمان بهتر سرطان آشنا شدیم، کشتی گرفتن دو سیاهچاله را تماشا کردیم و شاهد فیلمی از زمین در ۱.۸ میلیارد سال قبل بودیم. همچنین خبردار شدیم که ممکن است آتشفشانهای ماه هنوز فعال باشند. اینها تنها چند مورد از اخباری است که در سرویس علم و فناوری ایسنا منتشر شده و اکنون قصد داریم نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی رنگ آن کلیک کنید.
تمام محصولاتی که اپل در رویداد سال ۲۰۲۴ معرفی کرد
محصولاتی که اپل در رویداد سال ۲۰۲۴ خود از آنها رونمایی کرد، شامل اپل واچ سری ۱۰، ایرپاد ۴، سیستم عامل iOS ۱۸ و البته آیفونهای ۱۶، ۱۶ پلاس، ۱۶ پرو و پرو مکس میشود که در اینجا نگاهی به همه آنها خواهیم انداخت.
غذاهای سالمی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهند!
یک مطالعه بزرگ در فنلاند نشان میدهد که گروهی از غذاها که ممکن است گزینههای سالمی به نظر برسند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهند.
هوش مصنوعی دیابت را از صدای افراد تشخیص میدهد
یک پژوهش حیرتآور نشان میدهد که پزشکان به زودی میتوانند دیابت نوع ۲ را با استفاده از صدای بیماران تشخیص دهند.
آتشفشانهای ماه ممکن است هنوز فعال باشند!
کاوشگر چانگای-۵(Chang'e 5) چین نشان میدهد که ماه ممکن است هنوز دارای آتشفشانهای فعال باشد.
پیشرفت درمان سرطان با هماهنگی ساعت شیمیدرمانی و ساعت سلولهای سرطانی!
با توجه به اینکه تک تک سلولهای بدن ما دارای ضرباهنگ و ساعت درونی خود هستند و حتی سلولهای سرطانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند، محققان میگویند تنظیم زمانبندی شیمیدرمانی با ساعت سلول سرطانی میتواند درمانها را بهبود بخشد.
رصد ۲ کشتیگیر کهکشانی با تلسکوپهای «هابل» و «چاندرا»
یک گروه پژوهشی با استفاده از «تلسکوپ فضایی هابل» و «رصدخانه پرتو ایکس چاندرا»، دو سیاهچاله کلانجرم را مشاهده کردهاند که در فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر قرار دارند.
ویدئویی شگفتانگیز از زمین در ۱.۸ میلیارد سال قبل
محققان با استفاده از اطلاعات درون سنگهای روی سطح زمین، تکتونیک صفحهای آن را در ۱.۸ میلیارد سال قبل بازسازی کردهاند.
«دهقانی فیروزآبادی» عضو حقیقی هیأت امنای پارک پردیس شد
رئیس جمهور در حکمی به پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، سعید سهرابپور و روحالله دهقانی فیروزآبادی را به عنوان دو عضو حقیقی جدید هیأت امنای پارک فناوری پردیس منصوب کرد.
کاهش ۵۰ درصدی مرگهای قلبی با بومیسازی دستگاه شوک خودکار
یک شرکت دانشبنیان دستگاه شوک قلبی خودکار را در کشور بومیسازی کرد و به گفته آنها با نصب این دستگاه در اماکن عمومی میتوان تا ۵۰ درصد آمار مرگ و میر بر اثر ایست قلبی را کاهش داد.
عرضه کپسولهای نرم امگا-۳ بدون احساس بوی بد ماهی در دهان
یکی از شرکتهای عضو کارخانه نوآوری آزادی (شعبه پارک فناوری پردیس) به فرمولاسیون تولید سافتژلهای امگا-۳ دست یافته که مصرف آن، احساس بوی بد ماهی در دهان را از بین برده است.
ارائه راهکارهایی برای هوشمندسازی خودرو با ایدههای ۷ استارتآپ
در رویداد پیوند ۷ استارتآپ ایدههای نوین خود را در حوزه هوشمندسازی صنعت خودرو ارائه دادند و با تامین سرمایه مورد نیاز آنها میتوان نسبت به توسعه ایستگاههای شارژ برقی، دریافت هوشمندانه دادههای خودروها و باتری و کاهش مصرف سوخت خودروها اقدام کرد.
همکاری ۱۰۰۰ میلیاردی پارک پردیس با پتروشیمیها برای ساخت تجهیزات
قرارداد همکاری میان شرکت پتروشیمی کارون و پارک فناوری پردیس به مبلغ یک هزار میلیارد تومان با هدف ساخت تجهیزات منعقد شد.
حمایت ۱۵ میلیاردی ستاد علوم شناختی از توسعه کلینیکهای رشد
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در فراخوانی از تاسیس و توسعه کلینیکهای رشد و تکامل حمایت میکند.
ابداع یک فناوری جدید برای تصحیح خطای کوانتومی
پژوهشگران کره جنوبی یک فناوری اختصاصی را برای تصحیح خطای کوانتومی ابداع کردهاند که فراتر از فناوریهای ابداعشده توسط شرکتهای پیشرو جهان در حوزه محاسبات کوانتومی است.
پهپادها پاسخ دهنده تماسهای اضطراری در ایالت تگزاس آمریکا
پهپادهای خودران اولین پاسخ دهندگان به تماسهای اضطراری در تگزاس خواهند بود و اداره پلیس این منطقه با همکاری یک استارتآپ محلی به زودی این پهپادهای خودران را عملیاتی خواهند کرد.
انتهای پیام