افتتاح نخستین کارخانه بسته‌بندی تخم‌ماهی قزل‌آلای در نهاوند

کارشناس امور شیلات و آبزی‌پروری جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند، گفت: نخستین کارخانه بسته‌بندی و فرآوری تخم ماهی قزل‌آلای کشور در شهرستان نهاوند افتتاح می‌شود.

مصطفی کزازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: به‌زودی شاهد افتتاح کارخانه بسته‌بندی و فرآوری تخم ماهی قزل‌آلا برای نخستین بار در کشور خواهیم بود و علاوه بر آن معرفی سرمایه‌گذار برای دریافت موافقت اصولی راه‌اندازی کارخانه سوسیس، کالباس و همبرگر قزل‌آلا به مدیران سازمان انجام شده است.

وی با بیان اینکه این‌ مهم منجر به جلوگیری از ورود ۴۰ درصد تخم چشم‌زده به کشور و صادرات سالانه ۱۰۰۰ تن ماهی از مجموع تولید سه‌هزار تن تولید ماهی شده است، ادامه داد: بخش کشاورزی یکی از ظرفیت‌های توسعه در نهاوند است که با توجه به رودخانه‌های موجود شهرستان، این بخش از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه نهاوند از قابلیت فراوانی در بخش شیلات و آبزی‌پروری برخوردار است، افزود: این شهرستان با سهم بیش از ۶۵ درصدی حجم تولیدات شیلاتی به عنوان دهکده شیلاتی غیرساحلی کشور نامگذاری شده است.

کارشناس امور شیلات و آبزی‌پروری جهاد کشاورزی نهاوند به ظرفیت‌های شهرستان در حوزه شیلات اشاره کرد و یادآور شد: نهاوند با شش سراب کم‌نظیر، ۸۶ مزرعه پرورش ماهی که ۸۰ درصد آن‌ها فعال است، پتانسیل تولید ۲۵ درصد بچه‌ماهی کشور را دارد.
وی در ادامه از راه‌اندازی کارخانه فرآوری استیک ماهی و آبزیان در نهاوند خبر داد و گفت: مقدمات راه‌اندازی کلینیک آبزیان نیز در حال انجام است.

کزازی نهاوند را یکی از مهمترین مراکز آبزی‌پروری در غرب کشور دانست و با اشاره به اقدامات کارشناسی برای استفاده از این پتانسیل، افزود: در این زمینه پروانه تاسیس کارخانه فرآوری استیک ماهی و آبزیان با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ تن که در حال حاضر ۳۰ درصد پیشرفت دارد گرفته شده و مقدمات راه‌اندازی کلینیک آبزیان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه همچنین تولید خوراک ماهی قزل‌آلا در نهاوند در آینده نزدیک افتتاح می‌شود، اضافه کرد: با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی طی چند ماه آینده شاهد افتتاح خوراک اکسترود قزل‌آلا در شرکت دانه‌های غرب با ظرفیت تولید روزانه ۴۰ تن در یک شیفت کاری خواهیم بود که تا دو شیفت کاری یعنی ۸۰ تن در روز نیز قابل افزایش است.

کارشناس امور شیلات و آبزی‌پروری جهاد کشاورزی نهاوند با اشاره به صدور مجوز صادرات قزل‌آلا به کشورهای اوراسیا از سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: مراحل دریافت مجوز بسته‌بندی برای صادرات انجام شده است.

کزازی تاکید کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در این بخش لازم است برای ایجاد اقدامات زیربنایی بازنگری جدی در تخصیص اعتبار صورت گیرد.

انتهای پیام 
 

  • سه‌شنبه/ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403062012271
  • خبرنگار : 50471