صادرات و واردات دومین اقتصاد جهان برعکس شد

صادرات چین در ماه آگوست با سریع‌ترین سرعت خود از مارس ۲۰۲۳ رشد کرد، در حالی که واردات در میان تقاضای داخلی ضعیف، پیش‌بینی‌های خود را از دست داده است.

به گزارش ایسنا، صادرات چین بالاتر از پیش‌بینی‌ها بود، اما واردات با توجه به کاهش تقاضای داخلی ناامید شد.

داده‌های گمرک نشان داد که محموله‌های خروجی از دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه گذشته ۸.۷ درصد از نظر ارزش سالانه رشد داشته است که پیش‌بینی رشد ۶.۵ درصدی در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان و افزایش ۷ درصدی ماه جولای را پشت سر گذاشت. اما واردات تنها ۰.۵ درصد افزایش یافت و انتظارات برای افزایش ۲ درصدی را از دست داد و نسبت به رشد ۷.۲ درصدی ماه قبل کاهش یافت.

داده‌ها نشان می‌دهد که صادرات همچنان یک نقطه روشن و محرک کلیدی برای اقتصاد ۱۹ تریلیون دلاری است که با رکود طولانی مدت املاک و کسادی بازار کار به شدت اعتماد مصرف‌کننده را کاهش داده است، در تلاش برای به دست آوردن مجدد حرکت است.

آگوست ششمین ماه متوالی انقباض در فعالیت‌های تولیدی را رقم زد و تولیدکنندگان گزارش دادند که قیمت کارخانه در بدترین حالت خود در ۱۴ ماه گذشته بوده است که نشان می‌دهد شرکت‌ها برای یافتن خریداران در خارج از کشور قیمت‌ها را کاهش می‌دهند. علاوه بر این، افزایش موانع تجاری به عنوان یکی دیگر از موانع مهم در حال ظهور است که شتاب صادرات بر اساس قیمت چین را تهدید می‌کند.

تلاش‌های پکن برای مذاکره با اتحادیه اروپا برای کاهش تعرفه‌های خودروهای الکتریکی چین پیشرفت چندانی نداشته است و کانادا ماه گذشته تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای برقی چینی به همراه تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم چینی را اعلام کرد.

رویترز گزارش کرد از آنجایی که چین تلاش می کند صادرات بیشتری را به آسیای جنوب شرقی هدایت کند، با عقب نشینی آنجا نیز مواجه است. هند در حال برنامه ریزی برای افزایش تعرفه بر فولاد چین است، اندونزی به تعرفه های سنگین بر واردات پارچه چشم دوخته است. علیرغم امید به محرک‌های مالی برای حمایت از رشد در اواخر سال، تحلیلگران در مورد چشم‌انداز صادرات چین در ماه‌های آینده محتاط هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403062012197
  • خبرنگار : 50105