رضا بهراملو شامگاه دوشنبه، ۲۲ شهریور ماه در دوازدهمین جشنواره ملی خوشه برتر در دره جهانی جوزان ملایر با اشاره به برگزاری مطلوب این جشنواره، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات استان همدان ۸۰ هزار هکتار است که از این میزان ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار آن انگور است و بیش از ۵۳ درصد از باغات انگور استان در ملایر است.
بهراملو ادامه داد: عملکرد انگور در کشور ۱۱ تن و در استان همدان ۱۸ تن و در ملایر ۲۲ تن در هکتار است که در طرح فراز باغ آقای بیات میزان برداشت دو برابر است و حداقل ۴۰ تن در هکتار برداشت می کند که در دنیا بی نظیر است.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد از انگور ملایر به صورت تازه خوری و ۷۰ درصد به صورت فرآوری به انواع کشمش تبدیل می شود، افزود: کشمش ملایر عمدتا صادراتی است و ارزآوری خوبی برای باغداران دارد و برای امنیت غذایی کشور مفید است.
ملایر؛ قطب صادرات کشمش کشور
بهراملو با بیان اینکه کشمش تولیدی در ملایر ارزآوری بسیار خوبی دارد و قطب صادرات کشمش کشور است، بیان کرد: هر کیلو کشمش ۲.۲ دلار صادرات انجام می شود و نقشه راه بلندمدت انگور را در ملایر طراحی کردیم و برای چهل سال از نظر کمیتی، کیفیت و اشتغالزایی تعریف شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: طرح فراز کیفیت محصول را ارتقا میدهد و باغ در برابر آفات و بیماری ها مقاوم میشود و انگور تولیدی دارای انرژی و قند بالاتر و صادرات محور است.
وی با بیان اینکه طرح فراز عملکرد انگور را دو برابر افزایش میدهد، افزود: مصرف آب در باغهای داربستی به صورت قطره ای است و بهرهوری آن چهار برابر می شود و توسعه طرح فراز جزء برنامه های ما است تا در راستای کاهش مصرف آب و افزایش عملکرد باغها به صورت فراز اجرایی شود.
بهراملو با تاکید بر اینکه انگور ملایر آینده بسیار درخشانتری از امروز خواهد داشت، ادامه داد: برای اجرای هر هکتار طرح فراز سال گذشته ۱۵۰ میلیون تومان هزینه داشت که امسال به ۲۵۰ میلیون تومان رسیده و طرح ها را به بانک معرفی می کنیم و ۸۰ درصد تسهیلات می گیرند، اما جوابگو نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: هدف ما این است که باغداران به سمت حفظ این محصول تشویق شوند و به سمت تولید دانش بنیان حرکت کنند و با حفظ آب و خاک تولید بیشتری داشته باشند و برای نسل آینده از لحاظ اشتغال، ارزآوری و تولید بیشتر برای امنیت غذایی پایدار گام برداریم.
استان همدان؛ تنها استان کشور با دو محصول جهانی
بهراملو درباره مبارزه با آفت زنجره مو نیز گفت: تنها سازمانی هستیم که مرکز پژوهشی و مرکز تحقیقات و بخش باغبانی داریم و نسبت به سالهای قبل مقابله به این آفت بهتر شده و راهکارهای مبارزه، آخرین یافته ها و توصیههای لازم به باغداران انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه انگور ملایر کیفیت بسیار بالا و عملکردش بسیار خوبی دارد و آفت زنجره مو در باغات انگور جزئی است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انگور ملایر به عنوان تنها شهر کشور ثبت جهانی شده، تنها استانی هستیم که دو محصول جهانی انگور و گردو داریم.
جشنواره خوشه برتر؛ یکی از موفقترین جشنوارهها
مدیر جهاد کشاورزی ملایر نیز یکی از راهکارهای معرفی محصول در وزارت جهاد کشاورزی و به ویژه در معاونت ترویج و آموزش کشاورزی را برگزاری جشنوارهها خواند و افزود: در سالهای اخیر جشنوارههای خوبی در بخش کشاورزی ملایر برگزار شده است.
علیرضا زنگنه برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره خوشه برتر را یکی از موفقترین جشنوارهها دانست که علاوه بر معرفی انگور و برند شهر جهانی، بازارهای بیشتری برای فروش محصولات ایجاد میشود .
زنگنه ادامه داد: از شهرهای همجوار و استانهای انگورخیز در این جشنواره شرکت میکنند و خوشه ها بر اساس آیتمهایی همچون میزان قند، وزن خوشه، سالم بودن و عاری بودن از بیماریها و آفات و شکل ظاهری ارزیابی و امتیازدهی شدند و ۳ نفر برتر معرفی شدند.
شرکت ۲۰۰ باغدار از سراسر کشور در دوزادهمین دوره جشنواره خوشه برتر
دبیر جشنواره خوشه برتر نیز معرفی ظرفیت های انگور شهرستان ملایر، ایجاد شور و نشاط شغلی در جامعه باغداران، افزایش بهره وری در واحد سطح و آموزش باغداران با روش های جدید را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
اکبر رحیمی از شرکت ۲۰۰ باغدار در این جشنواره خبر داد و افزود: این باغداران از استان های همدان، لرستان، مرکزی و قزوین در جشنواره شرکت کرده و خوشه های خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه دادند.
رحیمی تصریح کرد: سلامت خوشه، شیرینی و درصد قند، وزن خوشه، رسیدگی و رنگ خوشه، درشتی و یکنواختی حبهها از ملاکهای داوری جشنواره بود.
وی به پنج داور این جشنواره اشاره و بیان کرد: داوران شامل نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، نماینده پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر، نماینده اداره جهاد کشاورزی ملایر، نماینده مرکز تحقیقات انگور و نماینده شرکت تعاونی پیمان گستر هستند.
رحیمی خاطرنشان کرد: بنا بر نظر هیئت داوران از نفرات اول تا سوم جشنواره تقدیر و یک خوشه بعنوان سنگین ترین خوشه انتخاب و تقدیر شد.
دهیار روستای جوزان نیز با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره خوشه برتر در این روستا گفت: روستای جوزان مرکز دهستان جوزان و دارای ۲۶۵۰ نفر جمعیت و ۸۰۰ خانوار است که تا شهر ملایر ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.
فائزه کشاورزیان به امکانات روستا از جمله درمانگاه، پاسگاه، پست بانک، خانه بهداشت، دهیاری و شرکت تعاونی اشاره و خاطرنشان کرد: این روستا دارای باغات انگور است و اهالی روستا به باغداری مشغول هستند و از این طریق امرار معاش می کنند.
به گزارش ایسنا «حسام بیات» از روستای ورچق، «علی صادقی» از روستای جوزان و «قربان رضایی» از روستای توتل به ترتیب به عنوان نفرات اول تا سوم این جشنواره معرفی و تقدیر شدند. همچنین خوشه انگور «مصطفی سامنی» از روستای داویجان عنوان سنگین ترین خوشه را کسب کرد.
انتهای پیام