به گزارش ایسنا، علیرضا صدیقی زاده در بیست و دومین اجلاس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه صنعت نفت در انتهای مسیر مصرف قرار دارد افزود: نفت در افق آینده از مزیتهای رقابتی در دنیا خارج میشود و این افق آینده خیلی دور نیست. از سوی دیگر هر ساله ناترازی گاز شرایط بدتری به خود میگیرد، به گونهای که به گفته برخی از صاحب نظران تا سال ۱۴۱۰ مصرف گاز به حدی میرسد که دیگر خوراکی برای پتروشیمیها نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد صنعت پتروشیمی گاز محور است ادامه داد: اگر تغییر از گاز به سوخت مایع صورت نگیرد چالشهایی ایجاد خواهد شد.
صدیقی زاده تاکید کرد: ما باید نفت را در داخل کشور در قالب تولید محصولات پتروشیمی مصرف کنیم و اگر شهرهای آینده را از گاز محور به نفت محور تغییر ندهیم، در آینده صنعت پتروشیمی نخواهیم داشت.
رییس پتروشیمی کارون با اشاره به نامگذاری سالها از سوی مقام معظم رهبری افزود: زمانی که رهبری نامگذاریهای خاصی را مطرح میکند، هدف این نیست که سلسله کارهایی اجرا شود بلکه پایهگذاری روندی است که باید در سالهای آینده ادامه یابد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از ۱۲ سال قبل بر روی سالها، نامگذاریهای اقتصادی داشتند که برخی از آنها عمر ۱۲ ساله و برخی سابقه یک ساله دارند و به جای ایجاد روندها در این نامگذاریها، تنها به برگزاری همایش و برنامهها بسنده شده است.
صدیقی زاده شرکت پتروشیمی کارون را اولین تولید کننده ایزوسیانات خاورمیانه توصیف و اظهار کرد: دومین کشور تولید کننده این ترکیبات آلی در خاورمیانه کشور عربستان است و آمریکا پیشتر انحصار تولید این محصول پتروشیمی را در اختیار داشت.
رییس شرکت پتروشیمی کارون افزود: از آنجایی که ایزوسیانات تولیدی این شرکت از سوی خارجیها انجام میشد، این ترکیبات در حالی در ۹ گرید تولید میشد که در ایران کاربرد نداشت و با خلع ید خارجیها از این شرکت، ۹ گرید ایزوسیانات جدید با کاربرد داخلی به تولید رساندیم.
وی اضافه کرد: این اقدامات موجب شد که تعداد پنج مشتری به ۱۰۰ مشتری افزایش یافت.
صدیقی زاده یادآور شد: یکی از معضلات شرکتهای بزرگ مانند ما در حوزه اکوسیستم دانش بنیان این بود که شرکتهای بزرگ امکان دانشبنیان شدن نداشتند که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی این چالش مرتفع شد.
وی پذیرش ریسک بالا و پتانسیل و امکانات بالا را مزایای بازی دادن به شرکتهای بزرگ در اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور عنوان کرد و گفت: از سوی دیگر شرکتهای بزرگ میتوانند برای مجموعههایی چون پارکهای فناوری جهشهای بزرگی را به همراه داشته باشند.
رییس شرکت پتروشیمی کارون عدم هماهنگی آییننامههای معاملاتی شرکتهای بزرگ با پارکهای فناوری را از دیگر چالشها دانست و افزود: انتظار میرود که مسوولان پارکها نسبت به این آییننامهها آشنایی پیدا کنند.
انتهای پیام