محمدرضا اورمزدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروزه مسئله بومگردی تقریبا در کل کشورخصوصا مازندران به صورت اپیدمی درآمده است، اظهار کرد: در حقیقت بومگردی این چیزی نیست که در حال حاضر اتفاق میافتد چرا که مجتمعهای بومگردی یا اکولوژها باید دارای استانداردهایی چون مکان مناسب، متراژ مناسب زمین، حفظ معماری بومی منطقه، حفظ ارزش های فرهنگی و احترام به فرهنگ بومی باشد.
وی تصریح کرد: برای توجه به بومگردی باید فستیوالها یا جشنوارههای فرهنگ بومی با محوریت غذاها و مسائل سنتی، آداب و سنن آن روستا برگزارشود.
این استاد دانشگاههای مازندران گفت: در حوزه بومگردی باید رویدادهای شاخص از مختصات فیزیوگرافی، جغرافیایی فرهنگی آن منطقه و موضوع گردشگری غذا و خوراک آن منطقه ارائه شود.
اورمزدی با اشاره به اینکه بر اساس رعایت موارد مختلف اقامتگاههای بومگردی به درجه ۱ تا ۳ تقسیم میشوند، خاطرنشان کرد: ایمنی، بهداشت، عرصه و اعیان موقعیت احداث مکان، ملاحظات زیست محیطی در اقامتگاهها و امکانات، نیروی انسانی کارآمد از جمله موارد مهم در بومگردی است.
وی با اشاره به اینکه امروزه بیشتر جنبهها و منفعت اقتصادی در پدیده گردشگری روستایی و گردشگری مزرعه مطرح است، ادامه داد: اما رسالت اعظم و هدف بومگردیها توسعه رویدادهای فرهنگی روستایی است.
اورمزدی بیان کرد: حداکثر بنا در روستاها باید در دوطبقه و روی پیلوت باشد اما مجتمعهایی را شاهدیم که رعایت نشده است.
این کارشناس گردشگری ادامه داد: قواعد ساخت و ساز در مناطق کوهستانی و ییلاق چون احداث بناها در شیب، گودبرداریها و سایر موارد کمتر رعایت میشود که در این بخش دهیاران، بخشداران و شوراهای اسلامی باید دقت نظری بیشتری داشته باشند.
وی افزود: با توسعه بومگردیها بخش کشاورزی هم توسعه پیدا میکند و عملا گردشگری و کشاورزی به متصل هستند.
اورمزدی ادامه داد: رعایت کدهای اخلاقی در موضوع گردشگری به ویژه گردشگری روستایی بر اساس منشور حقوق گردشگری به منظور تکریم ارباب رجوع هم باید مد نظر قرار بگیرد.
انتهای پیام